MTI

| 2021. 07. 05. – 16:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában tovább lassult a koronavírus-járvány terjedése, hétfőre kevesebb mint 250 új beteget és 14 halálos áldozatot jegyeztek fel.

A hivatalosan közölt adatok szerint az elmúlt egy napban 244 új esettel 2 237 823-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma - írja az MTI.

A növekmény 133-mal kevesebb a szombatinál, és több mint 460-nal péntekinél.

A jelentős csökkenés oka ugyanakkor lehet az is, hogy hétvégenként kevesebben fordulnak orvoshoz és kevesebb tesztet végeznek el. A 14 halálos áldozattal az elhunytak száma 52 484-re emelkedett, míg előző nap tízen, az azt megelőzőn pedig 36-an haltak bele a betegségbe.

Eddig 2 171 601-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban több mint négyszázan, az aktív betegek száma így tovább csökkent csaknem kétszázzal, 13 738-ra.

Kórházba 333 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, míg előző nap számuk 460 volt. A legtöbb új beteget, 101-et megint az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben jegyezték fel.

A Pfizer vállalat közleményben reagált arra, hogy pénteken egy 47 éves ukrán férfi néhány órával azután meghalt, hogy beadták neki a cég által gyártott, koronavírus elleni vakcinát - számoltak be hétfőn ukrán hírportálok.

A Pfizer kifejezte részvétét az elhunyt családjának.

Kiemelte egyúttal, hogy az elhunyt esetében nem áll fenn kapcsolat az oltás és a halál ténye között. Az esetet azonban feljegyezték mint az immunizálás utáni nemkívánatos eseményt, mivel a halál az oltást követő harminc napon belül következett be.

A nyugat-ukrajnai, Vinnicja megyei férfi a törvényszéki orvosi vizsgálat előzetes eredménye szerint szívelégtelenségben hunyt el.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a delta törzs miatt ősszel újabb fertőzési hullám várható Ukrajnában. A koronavírus delta törzse miatt Ukrajnában elkerülhetetlen az újabb, őszi hullám. A legrosszabb esetben a fertőzési esetek száma 30-40%-kal magasabb lehet, mint 2020 őszén.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!