MTI

| 2021. 07. 06. – 15:00 | Mexikó |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ritka események szerencsétlen láncolata miatt égett a tenger a minap a Mexikói-öbölben egy olajfúrótorony közelében: a viharban megrepedt egy tengerfenéki gázvezeték, a felszínre törő gázt pedig egy villámcsapás lángra lobbantotta – közölte hétfőn a Pemex mexikói állami olajipari vállalat.

A furcsa eset a hét végén történt, a helikopterről készített felvétel bejárta a világsajtót, egyes internetes portálok pedig úgy fogalmaztak, hogy a lávaszerűen fortyogó és lángoló tenger látványa olyan volt, mintha megnyílt volna a pokol kapuja - írja az MTI.

A Pemex tájékoztatása szerint az erős, eső kíséretében érkezett vihar és villámlás miatt a múlt pénteken le kellett állítani a termelést a Ku-Maloob-Zaap olajmezőn.

Az egyi fúrótorony közelében azonban egy víz alatti csőből kiszivárgott földgáz felgyülemlett a tengerfenéken, és amikor a felszínre tört, minden valószínűség szerint villámcsapás érte, és meggyulladt.

A Pemex több tűzoltóhajót küldött a helyszínre, több mint öt óra alatt sikerült eloltaniuk a lángoló tengert.

Senkinek sem esett baja, és olaj sem került a tengerbe. A Pemex közölte, hogy vizsgálja a gázszivárgás okát.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy vulkánkitörés volt a tenger alatt, felrobbant egy gázmező a Kaszpi-tengeren. Nagy erejű robbanás történt, és tűz ütött ki Azerbajdzsánban egy Kaszpi-tengeri gázmező közelében, egyes feltételezések szerint iszapvulkán törhetett ki.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!