Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 07. – 12:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában nagyszabású koronavírus antitest vizsgálatokat végeztek.

A vizsgálatok eredményeiből kiderült, hogy az ukránok 30%-a már rendelkezik koronavírus antitesttel 

- mondta július 6-án, kedden Mihajlo Radutszkij parlamenti képviselő, a Legfelső Tanács Nemzet Egészségügyi, Orvosi Segítségnyújtási és Egészségbiztosítási Bizottságának vezetője.

A parlamenti képviselő az Egészségügyi Minisztérium adataira hivatkozva tette közzé a Közegészségügyi Központ, a Világbank és a Jaremenko Ukrán Társadalomkutatási Intézet által készített tanulmány előzetes eredményeit.

Július folyamán szociológusok és egészségügyi dolgozók egy csoportja látogat el a polgárokhoz - közli a Korrespondent.net.

A szociológusok felméréseket, az egészségügyi dolgozók pedig ingyenes antitest-teszteket végeznek.

Radutszkij elmondása szerint, hatezer ember felmérése kimutatta, hogy 33%-uk bizonyos immunitással rendelkezik a koronavírussal szemben.

A szakemberek azt is vizsgálják, hogy jelentős-e azok száma, akik enyhe formában voltak betegek, és nem is tudták, hogy fertőzöttek.

A tanulmány végső adatait, amelyek fontosak a járvány következő hullámának előrejelzéséhez, augusztus végén közöljük - jelentette be Radutszkij.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában több mint ötszáz új beteget regisztráltak. Ukrajnában a hétvége után a megszokott módon ismét felgyorsult valamelyest a koronavírus-járvány terjedése, keddre több mint ötszáz új beteget - az előző napinak több mint a dupláját -, és húsz újabb halálos áldozatot jegyeztek fel.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!