Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 07. – 12:50 |
Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Kárpátalján az Ukrán Állami Határőrszolgálat belbiztonsági osztályának munkatársai lelepleztek egy korrupt tisztviselőt, akit társával együtt csempészcsatornát működtetett.

A rendőrség munkatársai őrizetbe vették a határszakasz parancsnokságának őrnagyát, miután társával együtt megpróbáltak egy alacsonyabb rendű katonát illegális tevékenységekbe vonni.

Az egyenruhás hivatalos 500 dollár és 600 euró összegű kenőpénzzel próbálta befolyásolni kollégáját.

A határőrt az illegális tevékenységek előmozdítása érdekében próbálták megvesztegetni.

Ami a korrupt tisztet illeti, az Állami Határőrszolgálat belbiztonsági tisztjei más szervek kollégáival együtt folytatják a nyomozást.

A korrupt tisztviselővel együtt az illegális rendszer szervezőjét - a határmenti terület lakosát is őrizetbe vették.

A nyomozási és operatív intézkedések során kiderült, hogy az őrizetbe vett korrupt tisztviselő mechanizmust alakított ki beosztottjai illegális tevékenységekbe való bevonására.

Pénzt kapott kollégák megvesztegetésére a helyi lakostól.

Ezeket a pénzeszközöket a határőrök bevonására használták fel az illegális migránsok és a cigaretta EU-országokba irányuló illegális átjuttatásának segítésében.

A nyomozók többek között dokumentálták a külföldiek Szlovákiába történő illegális szállításának előkészítésének tényét az ország állampolgárainak bevonásával a szomszédos területen.

A nyomozók több eljárást indítottak a bűnelkövetők ellen. Az ügyben még tart a nyomozás – olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy hamis okmányokkal próbálta honfitársait Magyarországra juttatni egy ukrán férfi. A közlemény szerint a hamis papírokat kiállító férfit vasárnap fogták el a záhonyi határátkelőhelyen, ellene embercsempészés miatt indult eljárás.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!