MTI

| 2021. 07. 07. – 14:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában szerdára mintegy hatszáz új koronavírusos beteget jegyeztek fel, kevesebb mint hetvennel többet, mint az előző napon, így a járvány terjedése ismét stagnál, miközben az aktív betegek száma tovább csökkent, alig haladja meg a 12 ezret.

A hivatalos adatok alapján az elmúlt napban 610 új esettel 2 238 974-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma - írja az MTI.

Az elhunytaké 33-mal 52 537-re emelkedett, míg a megelőző napban húszan haltak bele a betegségbe.

Eddig 2 174 353-an gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban csaknem 1700-an, az aktív betegek száma így tovább csökkent csaknem 1100-zal, 12 084-re.

Kórházba 458 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, míg előző nap számuk 266 volt. A legtöbb új beteget, 217-et ismét az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben jegyezték fel.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint az oltási kampány február 24-i kezdete óta eddig 2 136 561-en kapták meg valamely védőoltás első, 955 607-en a második dózisát is. Kedden 93 554 embert oltottak be a 42 milliós Ukrajnában.

Szakértők szerint az új betegek számának csökkenése ellenére Ukrajnában számolni kell azzal,

hogy újabb szigorú karanténkorlátozások lesznek, várhatóan az ősszel

- írta szerdán az RBK-Ukrajina hírportál.

Ennek elsősorban a vírus veszélyes mutációinak, főként az először Indiában megjelent delta variánsnak az elterjedése lehet az oka, miután a kormánynak nincs más eszköze a járvány terjedésének megfékezésére, mint a korlátozások szigorítása, zárlat bevezetése - vélekedett Olekszandr Hmelevszkij gazdasági szakértő.

Jurij Podorozsnij, az Ukrán Fejlesztési Központ szakértője arra mutatott rá, hogy alacsony a beoltottak száma, miközben a nyár kezdetétől - élve a megnyíló lehetőségekkel - egyre többen utaznak el valahová üdülni.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukránok 30%-a rendelkezik koronavírus antitesttel. Július folyamán szociológusok és egészségügyi dolgozók egy csoportja látogat el a polgárokhoz. A szociológusok felméréseket, az egészségügyi dolgozók pedig ingyenes antitest-teszteket végeznek.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!