Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 08. – 09:30

Határőrrel együtt működtették a csempészcsatornát Kárpátalján; Szijjártó: Budapest segíti Ukrajnát, de Kijevnek tiszteletben kell tartania a magyar kisebbség jogait; Felgyújtotta autóját egy férfi az ungvári ellenőrző ponton; 60 ezer forintért intéztek védettségi igazolványt be nem oltott embereknek; Visszaállították a teljes forgalmat a kaszonyi és a haranglábi határátkelőkön. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. július 7-én.

Határőrrel együtt működtették a csempészcsatornát Kárpátalján

Kárpátalján az Ukrán Állami Határőrszolgálat belbiztonsági osztályának munkatársai lelepleztek egy korrupt tisztviselőt, akit társával együtt csempészcsatornát működtetett. A rendőrség munkatársai őrizetbe vették a határszakasz parancsnokságának őrnagyát, miután társával együtt megpróbáltak egy alacsonyabb rendű katonát illegális tevékenységekbe vonni. Az egyenruhás hivatalos 500 dollár és 600 euró összegű kenőpénzzel próbálta befolyásolni kollégáját.

Szijjártó: Budapest segíti Ukrajnát, de Kijevnek tiszteletben kell tartania a magyar kisebbség jogait

Magyarország a jövőben is segíteni fogja Ukrajnát, ám Budapest kiemelten fontosnak tartja azt is, hogy Kijev tartsa tiszteletben a magyar kisebbség jogait - jelentette ki szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Vilniusban. Magyarország érdeke egy erős és virágzó Ukrajna, de nagyon fontos, hogy az ukrán kormány biztosítsa a területén élő magyar kisebbség számára a korábban élvezett jogokat, beleértve az anyanyelvhasználatot is - szögezte le Szijjártó Péter a litván fővárosban tartott Ukrajna konferencián.

Felgyújtotta autóját egy férfi az ungvári ellenőrző ponton

Kiderült, hogy az ukrán férfi egy külföldi rendszámú autóval próbálta átlépni a határt. A szlovák határőrök azonban problémákat észleltek az okmányokban. Ezután a férfi kiszállt az autójából és felgyújtotta azt. A gyújtogató megpróbált elmenekülni, de az ukrán határőröknek sikerült elfogniuk őt.

60 ezer forintért intéztek védettségi igazolványt be nem oltott embereknek

A gyanú szerint egy orvosi asszisztens és több társa olyan embereket juttattak védettségi igazolványhoz, akiket nem oltottak be koronavírus elleni védőoltással. A társaság két tagja, a 25 éves S. Jennifer és a 43 éves L. Istvánné a jelentkezőket toborozta, az orvosi asszisztensként dolgozó 37 éves H. S. Mónika pedig azok adatait elektronikusan rögzítette az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér elnevezésű információs rendszerbe. A rendelkezésre álló adatok szerint az igazolványokért cserébe általában 60 ezer forintot kértek. 

Visszaállították a teljes forgalmat a kaszonyi és a haranglábi határátkelőkön

Magyarország Beregszászi Konzulátusa közösségi oldalán tájékoztatja a lakosságot, hogy teljes munkarendben működnek a határátkelők. A bejegyzésből megtudhattuk, hogy a Barabás-Mezőkaszony és Lónya-Harangláb határátkelőkön is lehetséges az utazás. Megjegyezték továbbá, hogy Ukrajna felől a kárpátaljai lakosok nemcsak oltásért érkezhetnek, hanem a két közúti határátkelőhely az utazók számára is rendelkezésre áll.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek