MTI

| 2021. 07. 08. – 15:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában csütörtökre mintegy hatszáz új koronavírusos beteget jegyeztek fel, a halálos áldozatok száma tízzel lett kevesebb az előző napinál és alig haladta meg a húszat, a járvány terjedése harmadik napja stagnálást mutat, az aktív betegek száma pedig 12 ezer alá csökkent.

A hivatalos adatok alapján az elmúlt napban 617 új esettel 2 238 974-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma - írja az MTI.

A növekmény mindössze héttel több a megelőző napiénál.

Az elhunytaké 23-mal 52 560-ra emelkedett, míg a megelőző napban 33-an haltak bele a betegségbe. Eddig 2 175 225-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban csaknem 900-an, az aktív betegek száma így tovább csökkent csaknem 300-zal, 11 806-ra.

Kórházba 404 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, csaknem ugyanannyi, mint a megelőző napon, amikor számuk 458 volt. A legtöbb új beteget, 181-et megint az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben jegyezték fel, ahol Vitalij Klicsko polgármester tájékoztatása szerint az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 215 ezret, az elhunytaké eggyel 5202-re nőtt, miközben több mint 206 ezren győzték le a kórt.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint az oltási kampány február 24-i kezdete óta eddig 2 178 592-en kapták meg valamely védőoltás első, 1 018 258-an a második dózisát is.

Szerdán 104 680 embert oltottak be Ukrajnában.

A kijevi városvezetés sajtóközleménye szerint a fővárosban szerdán rekordszámú, több mint 20 ezer védőoltást adtak be. Valentina Hinzburg, a kijevi adminisztráció egészségügyi osztályának vezetője kiemelte, hogy a főváros napról napra növeli az oltások számát, és több mint egy hónapja első helyen áll a régiók között.

A dél-ukrajnai Odesszában eközben a városvezetés operatív törzse úgy döntött, hogy az alacsony betegszámra tekintettel az eddigi hétről háromra csökkenti a koronavírusos betegek ellátására kijelölt kórházak számát a városban.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukránok 30%-a rendelkezik koronavírus antitesttel. Július folyamán szociológusok és egészségügyi dolgozók egy csoportja látogat el a polgárokhoz. A szociológusok felméréseket, az egészségügyi dolgozók pedig ingyenes antitest-teszteket végeznek.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!