Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 08. – 10:00 | Litvánia |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

James Appathurai, a NATO-főtitkár különmegbízottja válaszolt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólítására, miszerint a NATO nyújtson be egy konkrét listát azokról a reformokról, amelyeket az ukrán félnek végre kell hajtania a csatlakozáshoz.

Appathurai szerint nincs ilyen lista.

Ezt a NATO-főtitkár különmegbízottja szerdán mondta el Vilniusban az Ukrajna Konferencián - adta hírül az RBC.ua hírportál.

„Ez nem így működik. Nincs egyértelmű lista a csatlakozáshoz, amelyek teljesítése után megkapják a tagsági cselekvési tervet vagy a tagságot.

Mivel ez politikai döntés, nem pedig tisztán technikai kritériumok kérdése.

Nem azt mondom, hogy nincs összefüggés a reformok és a politikai döntés között - természetesen ezek összekapcsolódnak. De a feltételek listájának önmagában való teljesítése nem elegendő” - mondta Appathurai.

A különmegbízott hozzátette: nemcsak Ukrajnának kell készen állnia a NATO-csatlakozásra, hanem a szövetségnek is készen kell állnia a terjeszkedésre.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna egyértelmű reformlistát kér a NATO-csatlakozáshoz. Zelenszkij kifejtette, hogy 13 évvel a bukaresti csúcstalálkozó után a NATO-nak véget kell vetnie a bizonytalanságnak.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!