HáziPatika.com

| 2021. 07. 09. – 06:05

Bár gyerekkorában szinte mindenkit arra tanítottak a szülei, hogy ne legyen irigy, mégiscsak vannak olyan tárgyak, amelyeken jobb, ha nem osztozunk - feltéve, hogy szeretnénk egészségesek maradni.

Olyan hétköznapi tárgyaink is terjeszthetnek betegségeket, amelyekre nem is gondolnánk. Jobb, ha az alábbiakat nem osztjuk meg másokkal - használja inkább mindenki a sajátját - írja a Házipatika.com.

Kalapok, sapkák, fésűk

Bármi, amivel fejünk érintkezik - tehát a sapkák, kalapok, de a hajkefék vagy a fésűk is -, kizárólag saját használatú legyen. Ellenkező esetben rendkívül könnyen kaphatunk például fejtetűt. Gyerekeknél különösen érdemes ügyelni erre.

Arckémek

Maszkok, szérumok, hidratálók és társaik: ezeket se osszuk meg mással. Csak így lehetünk benne biztosak, hogy nem kapunk gombás fertőzést vagy más bőrbetegséget. A leghigiénikusabb egyébként, ha tégelyes termékek helyett pumpás, tubusos vagy üveges készítményeket veszünk.

Zokni, fehérnemű

Ezeket is tartsuk meg magunknak. Ellenkező esetben húgyúti fertőzéseket, kiütést kaphatunk - vagy ha nagy szerencsénk van, talán megússzuk egy kis viszketéssel.

Szájápolási termékek

Ugye, senkinek nem jut eszébe osztozni a fogkeféjén valaki mással? Rengeteg szájbetegséget lehet így elkapni, és ugyanez igaz a fogselyemre, illetve fogpiszkálóra is. Fogorvosok azt javasolják, hogy még vészhelyzetben se használjuk más fogkeféjét, inkább egy fogkrémbe mártott tiszta törölközővel dörzsöljük át a fogainkat.

Borotva

Akár arcot, akár lábat borotválunk vele, ügyeljünk rá, hogy a pengés eszközt csak és kizárólag saját magunk használjuk. Ellenkező esetben akár HIV-et vagy hepatitist is elkaphatunk, nem beszélve a különböző baktériumokról vagy gombákról.

Habkő

A sarokpuhításhoz használatos habkövön szintén nem szabad osztozni. Feltéve, hogy nem szeretnénk lábgombát vagy éppen szemölcsöt.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek