Kárpátinfo hetilap


| 2021. 08. 10. – 08:00 | Kárpátalja |
A KMPSZ idén huszadik alkalommal szervezte meg a Kölcsey Nyári Pedagógusakadémiát. Fotó: Kurmay Anita

Hirdetés

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) idén huszadik alkalommal szervezte meg a Kölcsey Nyári Pedagógusakadémiát annak jegyében, hogy a helyi magyarság oktatóit minél több tudással, technikai szakértelemmel vértezzék fel. A rendezvény megnyitójára augusztus 9-én került sor a Rákóczi Főiskolán.

A hét nyitányaként Schreiner Sándort, a Kárpátaljai Akadémikus Állami Népi Együttes klarinét- és tárogató művészét hallhattuk. Fellépését követően Orosz Ildikó, a Rákóczi Főiskola elnöke köszöntötte a résztvevőket, aki abbeli örömének adott hangot, hogy a pedagógusoknak lehetőségük lesz megismerkedni eleink hagyományos hangszereivel.

Fodor Éva, a KMPSZ módszertani irodájának vezetője bemutatta az előadókat, majd a részletes programot ismertette a megjelentekkel. Megtudtuk, hogy a pedagógusok 30 órás továbbképzésen vesznek részt, melyen többek között népi játékok oktatását, a Sakkjátszótér programot, a legót mint oktatási módszert, a régi zene nevelőeszközét, a robotikát ismerhetik meg.

Az ünnepélyes megnyitót követően kezdetét vette az érdemi munka. Elsőként Gabóda Béla, a Kárpátaljai Pedagógustovábbképző Intézet Beregszászi Tagozatának vezetője az ukrajnai pedagógustovábbképzés rendszeréről tartott előadást. Ezt követően a hét folyamán négy szekcióban – robotika, régi zene és hangszerek, néphagyomány az óvodában, legó az oktatásban – folytatódik a munka. A résztvevők ezáltal is közelebb kerülhetnek azokhoz a módszerekhez, melyeket sikeresen építhetnek be az oktatás folyamatába.

K. A.

Hirdetés

  • Kölcsey Nyári Pedagógusakadémia huszadszor

  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 32. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés