Kárpátinfo hetilap


| 2021. 08. 13. – 14:07 | Kárpátalja |
Az első Beregszászi V4 Jazz-fesztiválra szeptember 3-4-én kerül sor a Vérke-parti város Amfiteátrumában. Fotó: Kurmay Anita

Hirdetés

2021. július 1. és 2022. június 30. között Magyarország tölti be a Visegrádi Csoport elnökségét. Ebből az alkalomból Magyarország Beregszászi Konzulátusa és Beregszász Polgármesteri Hivatala, a lembergi cseh és lengyel, valamint az ungvári szlovák főkonzulátusok közreműködésével megszervezi az első Beregszászi V4 Jazz-fesztivált. Az eseményre szeptember 3-4-én kerül sor a Vérke-parti város Amfiteátrumában.

„A rangos fesztivál első alkalommal, azonban hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre a négy ország kiváló jazz zenészeinek bemutatkozásával” – mondta el Beke Mihály András, első beosztott konzul azon a sajtótájékoztatón, amelyet augusztus 13-án szerveztek a beregszászi konzulátus Gulácsy termében, és amelyen az esemény főbb részleteit ismertették.

Külön öröm számunkra, hogy egy hosszú szünet után ismét kulturális program megvalósítására kerülhet sor a Vérke-parti városban, emelte ki Szilágyi Mátyás főkonzul. Kifejtette, a jazz műfaja összeköti a V4 országait, és szeretnék Ukrajnát, ezen belül Kárpátalját is elhelyezni ezen a térképen.

Lóga Nagyija, Beregszász alpolgármestere hangsúlyozta, hogy a város polgármesteri hivatala mindig partner a kulturális események megrendezésében. A kétnapos fesztivált megelőzően augusztus 22-én idelátogat a Magyar Állami Operaház, előadásukban a Carmina Burana című darabot tekintheti meg a közönség, ezt követően augusztus 25-én Ukrajna Hrihorij Verjovka Nemzeti Érdemes Akadémiai Népi Énekkara ad koncertet városunkban – hívta fel a figyelmet az alpolgármester.

Ezt követően a jazz-fesztivál részletes programját Beke Mihály András ismertette. Szeptember 3-án a cseh Rajnošek B.And lép színpadra. Vezetőjük, Bharata Rajnošek igazi multi-instrumentalista, számos hangszeren játszik. Majd az ungvári Pap Jazz Quartet mutatkozik be. Szeptember 4-én a szlovák AMC Trio, a lengyel Piotr Wyleżoł Trio és a magyar Sárik Péter Trió lép fel.

A fesztiválra a belépés ingyenes. A konzulátus a beregszászi római katolikus templomtól óránként ingyenes buszjáratot indít a koncert helyszínére.

K. A.

Hirdetés

  • Indítsuk újra Európát – I. V4 Nemzetközi Jazz-fesztivál Beregszászban

  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 33. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés