Kárpátinfo hetilap


| 2021. 08. 16. – 13:00 | Kárpátalja |
A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány első alkalommal hirdetett szaktábort főiskolai oktatásban résztvevő pedagógusjelöltek részére. A tábor ünnepélyes megnyitójára augusztus 16-án került sor a Rákóczi Főiskolán. Fotó: Kurmay Anita

Hirdetés

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány első alkalommal hirdetett szaktábort főiskolai oktatásban résztvevő pedagógusjelöltek részére. A tábor ünnepélyes megnyitójára augusztus 16-án került sor a Rákóczi Főiskolán.

A jelenlévőket Váradi Natália, az alapítvány irodaigazgatója köszöntötte. „A főiskolánkon tábori gyakorlatra van szükség ahhoz, hogy a tanulmányi félév lezárt és hiteles legyen. Ennek fényében hirdettük meg szaktáborunkat” – emelte ki. Majd elmondta, hogy a résztvevők a tábor tanúsítványát, mint nem formális vagy informális oktatásban szerzett eredményt kérhetik beszámítani.

„Célunk, hogy minél szélesebb körű tudással vértezzük fel a jelentkezőket” – hangsúlyozta Kulin Ágnes, a Révész Imre Társaság elnöke, a tábor szakmai felelőse. Ezt követően részletesen is ismertette a tábor programját.

A hét első napján a jelenlévők Kulin Ágnes előadását hallgatták meg, aki azt mutatta be, hogyan prezentálható egy alkotás a legjobban. Majd Szamborovszkyné Nagy Ibolya, a Történelem és Társadalomtudományi Tanszék munkatársa a kooperatív, élmény- és cselekvő típusú szemléltető eszközöket tárta a hallgatók elé. Ezenkívül az öt nap alatt elméleti-bemutató előadásokon, tanulmányi kiránduláson, valamint olyan workshopon, műhelymunkán vehetnek részt a jelentkezők, amely során egyénileg kiválasztott témákat dolgoznak fel és a szervezett oktatásban alkalmazható szemléltetőket készítenek el.

Az első alkalommal megszervezett tábor célja az oktatásban használható különböző tematikus, oktatást segítő eszközök sokszínűségének bemutatása.

A szaktábor augusztus 16–21. között kerül megrendezésre, megvalósulását a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos támogatja.

-nitta-

Hirdetés

  • Szaktábor pedagógusjelölteknek Beregszászban
  • Szaktábor pedagógusjelölteknek Beregszászban

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés