Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 17. – 10:00 | Ukrajna |

Hirdetés

Kárpátalján az aktivisták elállták a quadon közlekedő turisták útját (Video); Lőtt sebbel a fején holtan találták egy ukrajnai város polgármesterét; Megvan hova menekült egy rakás pénzzel az afgán elnök; Halálos baleset történt az Ungvári járásban; Pánik és káosz Afganisztánban: győztek és üzentek a tálibok, a nyugatiak menekülnek. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. augusztus 16-án.

Kárpátalján az aktivisták elállták a quadon közlekedő turisták útját (Video)

Kárpátalján az aktivisták nem engedték a Petrosz-hegyre a quadon közlekedő turistákat. Az aktivisták megállították a quadon közlekedő külföldi turistákat a Petrosz-hegy felé vezető úton. A turisták kénytelenek voltak megfordulni, mert a Kárpáti Bioszféra Rezervátum területén tilos quadon közlekedni.

Lőtt sebbel a fején holtan találták egy ukrajnai város polgármesterét

Lőtt sebbel a fején a házában holtan találták a kelet-ukrajnai Krivij Rih város polgármesterét - számoltak be vasárnap ukrán híradások. A helyi televízió értesülése szerint Kosztyantin Pavlov holttestére a Krivij Rih melletti Vilne faluban lévő lakása verandájának küszöbén talált rá egy ismerőse. Hanna Sztarcsevszka, a Dnyipropetrovszk megyei rendőrség szóvivője közölte, hogy eljárást indítottak szándékos emberölés címén. Még tart a helyszínelés, a rendfenntartók átvizsgálják a házat és tanúk után kutatnak.

Megvan hova menekült egy rakás pénzzel az afgán elnök

A tádzsikisztáni Dusanbe érintésével Ománba távozott Asraf Gáni afgán elnök, aki vasárnap hagyta el Kabult, még mielőtt a kormányellenes tálibok bevonultak az afgán fővárosba. Az orosz hírügynökség idézte a Szabadság Rádió tádzsikisztáni hírszolgálatát, az Ozodi rádiót, amely tádzsik hatósági forrásokra hivatkozva közölte, hogy miután Gáni elhagyta Kabult, rövid ideig Dusanbéban tartózkodott, majd Ománba repült.

Halálos baleset történt az Ungvári járásban

Augusztus 15-én kijevi idő szerint körülbelül 23 óra 20 perckor az Ungvári Kerületi Rendőrséghez Szerednyén történt halálos balesetről érkezett bejelentés. A helyszínre érkezett nyomozók megállapították, hogy Szerednyén, a Linszka utcán közlekedve a Vaz típusú gépkocsi 29 éves sofőrje elvesztette uralmát járműve fölött és árokba hajtott, ahol felborult és egy villanyoszlopnak csapódott. A baleset következtében a sofőr a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Pánik és káosz Afganisztánban: győztek és üzentek a tálibok, a nyugatiak menekülnek

Teljes a káosz Afganisztánban, a tálib lázadók vasárnap bevonultak az afgán fővárosba és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket. Asraf Gáni afgán elnök elmenekült az országból. A tálibok üzentek: a háborúnak vége Afganisztánban, az uralom típusa és a rendszer formája hamarosan tisztázódik. A tálibok a főváros valamennyi területét ellenőrzésük alá vonták.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!