MTI

| 2021. 08. 17. – 12:49

Komoly anyagi károkat, áramkimaradásokat okozott Szlovákiában a kedd hajnalban az ország jelentős részén végigvonuló vihar, amely elsöpört egy nyári tábort is, ahol egy gyermek meghalt és többen megsérültek - jelentette a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség kedden.

Az erős esőzésekkel és helyenként jégesővel kísért vihar sok helyütt fákat döntött ki, villany- és vasúti vezetékeket rongált meg, tönkretette a háztetőket, a lezúduló esővíz pedig számos családi ház pincéjét öntötte el - írja az MTI.

A vihar következtében országszerte ideiglenesen több tízezer háztartás maradt áram nélkül

és a károk elhárítása idejére több helyütt autóbuszjáratokkal kellett helyettesíteni a vonatjáratokat.

A legnagyobb károkról az ország középső részén lévő besztercebányai megyéből érkeztek jelentések. Besztercebányán kedd délelőtt még tartott a vihar közvetlen következményeinek eltávolítása, a város önkormányzata rendkívüli helyzetet hirdetett.

A vihar Turcsek (Turcek) település közelében gyakorlatilag elsöpört egy nyári sátortábort. A gyerektáborban, ahol 104 gyerek tartózkodott, heten megsérültek, egy hétéves gyermek pedig életét vesztette, az első jelentések szerint villámcsapás következtében.

A Stubnyafürdő (Trencianske Teplice) és Besztercebánya között lévő tábort evakuálták,

több gyermeket kórházba szállítottak, az ő állapotuk a szlovák hírügynökség jelentése szerint stabil.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek