Hirado.hu
| 2021. 08. 18. – 15:00

Horvátországban tovább erősödik a járvány. Az egészségügyi hatóságok nem elégedettek az átoltottság arányával, a szakemberek pedig a negyedik hullámra figyelmeztetnek – hangzott el az M1 Ma reggel adásában.

Egyes szakemberek szerint Horvátországban már elkezdődött a járvány negyedik hulláma - írja a Hirado.

Az ország közegészségügyi intézete szerint Horvátország már a negyedik hullám elején jár, egyre erősödik a járvány és napról napra nő az újonnan fertőzöttek száma. A múlthét közepe óta a napi új esetek száma meghaladta a 300-at – adott tájékoztatást Kriják Krisztina, a közmédia tudósítója a horvátországi helyzetről.

Hozzátette, nőtt a kórházban illetve az intenzíven kezelt  betegek száma is, az oltási kampány azonban megrekedt. A valamivel több mint négymillió fős országban eddig 1,6 millióan kaptak védőoltást, azaz a jogosultak 41,4, a felnőtt lakosság 49,7 százaléka, ami jóval az Európai átlag alatt van.

Folyamatosan csökken az oltási hajlandóság

Az elmúlt 2 hétben mindössze 1 százalékkal nőtt az újonnan oltottak száma az országban így  amennyiben ez ilyen ütemben halad csak jövő májusig sikerülhet beoltani a lakosság 70 százalékát.

Továbbá egy hét múlva lép életbe a kormány azon rendelete, amely megszünteti a munkahelyek megőrzését célzó állam támogatásokat azon vállalkozások számára, amelyek alkalmazottai legalább 70 százalékban nincsenek beoltva.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek