Origo
| 2021. 08. 18. – 14:30 |
Fotó: Origo

Hirdetés

Egy háromméteres piton sokkolta a Sydney-i Woolworths szupermarket gyanútlan vásárlóit. A félelmetes állat a fűszeres polcoknál bukkant fel.

A részleteket a The Guardian közölte - írja az Origo.

A Woolworths szupermarket szóvivője „csúszós és ritka vásárlóként" jellemezte

a fűszersor polcain megbújó és onnan váratlanul előbukkanó hatalmas pitont.

"Csak Ausztráliában!" - írta egy felhasználó Facebook-bejegyzésben, amikor megosztotta a Sydney Glenorie külvárosában található szupermarketben készített sokkoló videót.

A beszámoló szerint egy épp ott vásárló illető, aki történetesen korábban kígyóbefogóként dolgozott, éppen fűszereket keresett az aznapi vacsorához, amikor jobbra fordította a fejét, és mindössze 20 centiméterre az arcától meglátta a gyémántpitont. 

"Bizonyára csak köszönni akart" - nyilatkozta Helaina Alati a Guardian Australia című lapnak.

Alati szerint mivel előtte a fűszerek mögött rejtőzött, több vásárló is elmehetett mellette anélkül, hogy észrevették volna az amúgy szembetűnő állatot.

Miután megpillantották, a Woolworths munkatársai "gyorsan és nyugodtan reagáltak", és a vásárlók biztonsága érdekében lezárták a területet – számolt be a szupermarket szóvivője.

"Még szerencse, hogy én voltam az, akinek a kígyó megmutatta magát" - mondta Alati. "A legtöbb ember nagyon kiborult volna, ami az állatot kiszámíthatatlan és esetleg támadó reakcióra késztethette volna."

Mivel korábban önkéntes kígyóbefogó volt, a közeli otthonából elő tudta venni a szükséges felszerelést, hogy biztonságosan eltávolítsa a nem mérges kígyót. A közeli bozótosban engedte szabadon.

"Nyugodt volt, és egyáltalán nem mutatott agresszívitásra utaló jeleket" – így jellemezte a kígyó viselkedését Alati. "Nem volt védekező pozícióban. Egyenesen a zsákba csúszott.

Hozzászoktam, hogy kígyókat látok furcsa helyeken, arra azonban álmomban sem gondoltam volna, hogy egy élelmiszerboltban is felbukkanhatnak."

Korábban egy csomagolt salátából kandikált ki kígyó, egy szintén Sydney-i kisfiú legnagyobb rémületére. 

A mostani történetben egy gyémántpiton játszotta a főszerepet. A gyémántpitonok Sydney bozótos területein és nemzeti parkjaiban fordulnak elő, de éjszakai és lassú mozgású szokásaik miatt gyakran észrevétlenek maradnak - írja az Ausztrál Múzeum. A pitonok nem mérgesek, de fájdalmas harapást okozhatnak. A fogaik letörhetnek, amik aztán az áldozat testében maradhatnak.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!