Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 19. – 11:06 | Kárpátalja |
Fotó: SZBU

Hirdetés

Kárpátalján az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai megakadályozták, hogy 2,5 hektárnyi összterületű földterületet illegálisan vegyenek birtokba.

A terület piaci értéke meghaladja a 21 millió hrivnyát.

Ahhoz, hogy a társaságot földtulajdonától megfosszák, a bűnelkövetők úgy döntöttek, hogy egy állami nyilvántartót is bevonnak a bűncselekménybe. Utóbbi, többek között először egy hamis magánvállalkozást regisztrált be. Később "elindította" az ingatlan eltulajdonításának eljárást a valódi tulajdonosától az újonnan létrehozott fiktív alany javára.

A nyomozás szerint a vagyon eltulajdonítása a valós tulajdonos tudta nélkül történt.

Ennek ellenére az "eljárás" során az állami anyakönyvvezető igazolást adott ki az új tulajdonosnak a nyilvános árverésen történő ingatlanszerzésről.

A hamisítást saját aláírásával és egy magánjegyző pecsétjével igazolta. Később a tulajdonosváltással kapcsolatos információkat bejegyezte az állami nyilvántartásba.

Így megfosztotta a telek valódi tulajdonosát a tulajdonosi jogaitól.

Az ungvári városi közjegyzői körzet magánköjegyzője ellen okmányhamisítás és hivatali visszaélés miatt indítottak eljárást.

Az ügyben még folyik a nyomozás - jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kárpátaljai megyei főosztályának sajtószolgálata. 

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés