Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 19. – 07:33 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában, Odessza megyében a Berezivszkij kerületi bíróság 9 év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki megölte saját anyját.

Az elítélt felgyújtotta és halálra verte az asszonyt csupán a koszos ruhája miatt.

A nyomozás szerint a bűncselekmény 2021. február 21-én történt a vádlott és az áldozat házában.

Akkor meglátva, hogy anyja piszkos ruhába öltözött, a részeg férfi több megjegyzést tett neki, amire a nő nem reagált, és nem cserélte le a ruháját. A családtagok között veszekedés alakult ki. A veszekedés során a vádlott palackból benzinnel próbálta meggyújtani a kályhát, és az üzemanyag egy részét anyjára öntötte.

A nő ruhája kigyulladt.

Néhány lépés után a nő a padlóra esett. Ezt követően a férfi ütni kezdte az anyját.

Az áldozat koponya sérülést és agyrázkódást szenvedett. A nőt kórházba szállították, de február 25-én meghalt.

A vádlott nem ismerte be bűnösségét, a bíróságon kijelentette, hogy édesanyjára nem öntött benzint és nem verte meg. Csak megerősítette, hogy többször is kérte, hogy váltsa le ruháját, mivel a szomszédnak be kell jönnie a házba, a fiú pedig szégyelli anyja megjelenését.

A vádlott szerint a kemence meggyújtása közben történt egy kisebb robbanás, majd a kemencéből a szikrák véletlenül a nő ruhájára pattantak, így a ruha lángra kapott.

A férfi azt állítja, hogy édesanyja tett néhány lépést, és a padlóra esett, ő pedig kezével megpróbálta eloltani a ruháján lévő lángokat, de a füst miatt nem látott semmit. Az ütések nyomát azzal magyarázta, hogy nem tudta kiszámítani erejét a tűz oltása során.

Ezenkívül a vádlott a rendőrséget pszichológia nyomással és fenyegetéssel vádolta.

A vádlott bűnösségét azonban teljes mértékben megerősítik a nyomozás során összegyűjtött bizonyítékok.

Az igazságügyi szakértők számos zúzódást találtak az elhunyt testén, fején, nyakán, karján és lábán, valamint  testén égési sérülések is voltak. A szakértők szerint a nő belehalt a sok ütés következtében kapott sérülésekbe.

A bíróság a férfit 9 év börtönre ítélte - írja az Unian.ua

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Oroszországban egy nő kidobott egy gyermeket a szülészet ablakán. Oroszországban egy nő kidobta egy másik nő gyermekét a szülészeti kórház ablakán. A nőt korábban egy elmegyógyintézetben kezelték.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!