Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 19. – 14:30

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség irodalmi tábora, a Keresztyén Balázs Olvasótábor 2021. augusztus 16-21-e között kerül megrendezésre. A táborvezető Kudlotyák Krisztina, aki idén is színes programokkal várta az olvasni szerető gyerekeket.

A tábornak a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és a hozzá tartozó Kölcsey Ferenc Szakkollégium ad otthont.

A hétfő reggeli regisztrációt követően a tábor hivatalos megnyitójára a főiskola Törökbálint termében került sor, ahol Kudlotyák Krisztina köszöntötte a táborozókat. A programismertetőt követően megkezdődtek az előadások és a foglalkozások.

Az első napon az előadók a meseregények világába kalauzolták el a gyerekeket.

Nem maradhatott el az ismerkedés sem, ami természetesen játékos formában valósult meg. A gyerekeket este könyvkuckós felolvasás várta.

A második napon a tematikus foglalkozáson túl kézműves foglalkozásra is sor került. Vacsora előtt az irodalmi kvíz mozgatta meg a gyerekek agytekervényeit.

A szerdai nap kivételesnek számított a tábori programban,

mivel Ilonca elvarázsolt vidékére látogathattak el a gyerekek, amit Varju Zoltán történetmeséléssel tett érdekesebbé.

A hét további részében folytatódik az irodalmi és kézműves foglalkozások sora újabb és újabb témákban. Ezek révén a pedagógusok elkalauzolják a gyerekeket a mitológia, a klasszikus irodalom, a filmek és képregények világába, de még sok minden más is vár a táborozókra…

KMPSZ


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek