Kárpátinfo hetilap


| 2021. 08. 20. – 18:17 |
Magyarország Beregszászi Konzulátusának és Ungvári Főkonzulátusának közös szervezésében augusztus 20-án a beregardói Perényi Kultúrkúriában magyar állami kitüntetéseket vehettek át földijeink. Fotó: Kurmay Anita

Hirdetés

Magyarország Beregszászi Konzulátusának és Ungvári Főkonzulátusának közös szervezésében augusztus 20-án a beregardói Perényi Kultúrkúriában magyar állami kitüntetéseket vehettek át földijeink.

A jelenlévőket Szilágyi Mátyás beregszászi főkonzul köszöntötte. „Történelmünk során többször adódott olyan alkalom, amikor a nemzetnek újra kellett kezdenie az életét. Ilyenek voltak például a háborúk, és ilyen most a koronavírus időszaka is, amelyből újra talpra kell állnunk, és küzdenünk kell társainkért” – fogalmazott, majd gratulált a kitüntetetteknek.

Orosz Ildikó, a Rákóczi Főiskola elnöke abbéli örömének adott hangot, hogy sokan vannak, akik szívügyüknek tartják a magyarság sorsát, és erejüket, idejüket nem sajnálva teszik jobbá mások életét.

A köszöntőket követően földijeink Szilágyi Mátyástól és Kuti Lászlótól, az ungvári főkonzulátus ideiglenes ügyvivőjétől vehették át megérdemelt kitüntetésüket.

Elsőként Zsukovszky Miklós református lelkész, a Kárpátaljai Református Egyház beregmegyei esperese, a Derceni Egyházi Önkéntes Tűzoltóság alapítója vehette át kitüntetését, akinek Áder János a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét adományozta az egyházi önkéntes tűzoltóság megszervezésében vállalt szerepe, valamint a Munkácsi és a Beregszászi járásban élők biztonságát szolgáló önzetlen tevékenysége elismeréseként. „Hálás vagyok az Úrnak, hogy létrehozhattuk a tűzoltóságot, több száz esetnél segítettünk már, és végezzük továbbra is ezt az áldozatos munkát” – köszönte meg a kitüntetést a lelkész.

Szeles Emma, a Viski Kölcsey Ferenc Középiskola igazgatóhelyettese a kárpátaljai magyar oktatás területén, valamint a helyi közösség szolgálatában végzett munkája elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át. A tanárnő munkájával az iskola és a helyi közösség érdekeit szolgálta mindig is. Szintén Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Hrabár Tamás, nyugalmazott munkácsi görögkatolikus áldozópap.
Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Mészáros Györgyi, a Técsői Magyar Tannyelvű Líceum tanára, az Ukrajnai Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, Palkó Katalin, a Tiszasalamoni Gimnázium magyartanára, a KMKSZ Tiszasalamoni Alapszervezetének elnöke, Popovicsné Palojtay Márta, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye Püspöki Hivatalának titkára, a Család és Élet Egyesület vezetője. Szintén a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetettje lett Berlanyuk Anikó, a Magyar Melódiák kamaraegyüttes énekese, és Kudron Zoltán, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Nagyszőlősi Középszintű Szervezetének alelnöke.

Az esemény a Szózat eléneklésével ért véget.

-nitta-

Hirdetés

 • Magyar állami kitüntetésekben részesültek földijeink
 • Magyar állami kitüntetésekben részesültek földijeink
 • Magyar állami kitüntetésekben részesültek földijeink
 • Magyar állami kitüntetésekben részesültek földijeink
 • Magyar állami kitüntetésekben részesültek földijeink
 • Magyar állami kitüntetésekben részesültek földijeink
 • Magyar állami kitüntetésekben részesültek földijeink

 • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 34. számában jelent meg.
 • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
 • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
 • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!