Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 20. – 09:30

A kormány módosította a külföldiek Ukrajnába való belépésének szabályait; Emelkedik a minimálbér Ukrajnában; 21 millió hrivnya értékű földterületet tulajdonítottak el illegálisan Kárpátalján; Meglőtt ukrán határőr holttestére bukkantak a román határnál Csernyivci megyében; Zelenszkij: Ukrajna bármilyen ellenség visszaverésére képes nagy hadiflottát épít 2035-ig. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. augusztus 19-én.

A kormány módosította a külföldiek Ukrajnába való belépésének szabályait

A külföldi állampolgároknak Ukrajna területére való belépésekor elégséges, ha csak egy adag koronavírus oltást vettek fel, és ezt igazolni tudják. Korábban a teljes vakcinációs folyamatról szóló oltási tanúsítványra volt szükség, olvasható a kormányülésről nyilvánosságra hozott dokumentumokban. A módosítások nemcsak külföldi, hanem hontalan személyekre is vonatkoznak. A korábbiakhoz hasonlóan ők is beléphetnek Ukrajnába negatív Covid-19 PCR-teszt vagy negatív koronavírus antigén-teszt igazolásával.

Emelkedik a minimálbér Ukrajnában

Emelkedni fog a minimálbér Ukrajnában. Augusztus 18-án a Miniszteri Kabinet jóváhagyta a minimálbér új kiszámítását, amelyet a nehéz és veszélyes munka díjszabásáról szóló egyes jogszabályok módosításának törvényjavaslata tartalmaz. A törvényjavaslat szerint a minimálbér magasabb lesz, mert most nem tartalmaz egyéni pótlékokat, bónuszokat és egyéb kiegészítő kifizetéseket. Ezenkívül az új számítás előírja azokat a feltételeket, amelyeket figyelembe kell venni a minimálbér összeállításakor.

21 millió hrivnya értékű földterületet tulajdonítottak el illegálisan Kárpátalján

Kárpátalján az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai megakadályozták, hogy 2,5 hektárnyi összterületű földterületet illegálisan vegyenek birtokba. A terület piaci értéke meghaladja a 21 millió hrivnyát. Ahhoz, hogy a társaságot földtulajdonától megfosszák, a bűnelkövetők úgy döntöttek, hogy egy állami nyilvántartót is bevonnak a bűncselekménybe. Utóbbi, többek között először egy hamis magánvállalkozást regisztrált be. Később "elindította" az ingatlan eltulajdonításának eljárást a valódi tulajdonosától az újonnan létrehozott fiktív alany javára.

Meglőtt ukrán határőr holttestére bukkantak a román határnál Csernyivci megyében

Lelőtt ukrán határőr holttestét találták meg csütörtök reggel az ukrán–román határnál Csernyivci megyében, az ügyben büntetőeljárás indult – közölte Szerhij Brovko, a Csernyivci megyei határőregység sajtószóvivője. Brovko elmondása szerint a határőr testén lőtt seb van. A katona a haláláig szolgálati ügyeletben volt – tette hozzá. Az elhunyt határőr 24 éves volt.

Zelenszkij: Ukrajna bármilyen ellenség visszaverésére képes nagy hadiflottát épít 2035-ig

Az ukrán államhatalom a fekete-tengeri és az azovi-tengeri partvidék blokádjának a feloldására készül, és 2035-re olyan hatalmas hadiflotta építését tervezi, amely képes lesz bármilyen ellenség visszaverésére – jelentette be Volodimir Zelenszkij elnök csütörtökön. A jelentés szerint az államfő közölte, hogy Ukrajna olyan hatalmas hivatásos hajóhad építését tervezi, amely képes lesz bárkinek a visszaverésére. Azt is jelezte, hogy az ukrán államhatalom a fekete-tengeri és az azovi-tengeri partvidék blokádjának a feloldására készül.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek