Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 21. – 14:11 | Ukrajna |
Egy felmérés szerint az ukránok többsége támogatja a Minszki megállapodások végrehajtását, mert az Ukrajna érdekét szolgálja. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy felmérés szerint az ukránok többsége támogatja a Minszki megállapodások végrehajtását, mert az Ukrajna érdekét szolgálja.

Az Ukrán szociológiai csoport által megkérdezett válaszadók 56,6%-a úgy véli, hogy a Minszki megállapodások végrehajtása Ukrajna érdekeit szolgálja - írja az Ukrajinszki Novini hírportál.

A válaszadók 56,6%-a meg van győződve arról, hogy Ukrajna érdeke a donbászi konfliktus rendezéséről szóló Minszki megállapodások teljesítése, 31,6%-a szerint Ukrajnának fel kell hagynia a Minszki megállapodások végrehajtásával.

A közvélemény-kutatást augusztus 2. és 10. között végezték Ukrajna minden régiójában, a megszállt területek kivételével, 1206 felnőtt válaszadó körében, személyes interjúk módszerével.

A minta statisztikai hibája nem haladja meg a 3%-ot.

Az Ukrán szociológiai csoport által megkérdezett

válaszadók 84,9%-a úgy véli, hogy az elnök és a kormány nem tesz meg mindent a kelet-ukrajnai háború befejezéséhez.

Ezenkívül a megkérdezett válaszadók 51,7%-a támogatja, hogy a lehető leghamarabb békeszerződést írjanak alá az elfoglalt Donbász ügyében.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés