Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 22. – 09:17 | Kárpátalja |
2019-2021 folyamán az illegális homokkavics-bányászat több mint 250 millió hrivnya veszteséget okozott az államnak. Fotó: SZBU

Hirdetés

2019-2021 folyamán az illegális homokkavics-bányászat több mint 250 millió hrivnya veszteséget okozott az államnak.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat megállapította, hogy az illegális homokos kavics kitermelését a Tisza folyóban és mellékfolyóiban végezték. Az állami vízgazdasági vállalatok vezetői 12 helyi üzletembert vontak be az illegális üzletbe.

Kevesebb mint két év alatt a kereskedők több mint 250 ezer köbméternyi homokos kavics keveréket termeltek ki és adtak el. A hivatalos dokumentumok szerint a gyanúsítottak "önkéntességgel" foglalkoztak: állítólag ingyenes szolgáltatást nyújtottak az államnak a folyómedrek megtisztítására és szabályozására.

A büntetőeljárást keretein belül elvégzett vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy ez az "vállalkozás" a talajtakaró és a növényzet teljes megsemmisítéséhez vezetett, amelynek helyreállítása évtizedeket vesz igénybe. Az államnak okozott veszteség összege pedig több mint 250 millió hrivnyát tesz ki.

A nyomozati tevékenységek során több házkutatást végeztek.

Eddig három állami hivatalnok ellen és két vállalkozásvezető ellen emeltek vádat.

Az ügyben tovább folyik a nyomozás - jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat sajtóosztálya.

Hirdetés

  • 2019-2021 folyamán az illegális homokkavics-bányászat több mint 250 millió hrivnya veszteséget okozott az államnak.
  • 2019-2021 folyamán az illegális homokkavics-bányászat több mint 250 millió hrivnya veszteséget okozott az államnak.

A Kárpátinfo.net korábban hírt adott róla, hogy Kárpátalján az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai 2,5 hektárnyi összterületű földterületet illegális birtokbavételét akadályozta meg. A terület piaci értéke meghaladja a 21 millió hrivnyát.

Az ügylet végrehajtásához hamis magánvállalkozást regisztráltak be. Később "elindították" az ingatlan eltulajdonításának eljárását a valódi tulajdonostól az újonnan létrehozott fiktív alany javára.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!