Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 23. – 12:55

A megbetegedések megugrása miatt Ukrajnában bezárhatják az oltóközpontokat.

Ukrajnában lerövidíthetik a koronavírus elleni védőoltási kampányt a koronavírus megbetegedések 4-6 hét múlva bekövetkező megugrása miatt. Ha a védőoltási központok továbbra is működni fognak, akkor a magukat beoltatni vágyóknak covid-tesztet kell csináltatniuk - jelentette ki Viktor Petrov fertőző betegségek orvosa az Obozrevatel egyik adásában.

"Még 4-6 hétig aktív oltási kampányt folytatunk, azután nem kizárt, hogy a helyzet súlyosbodása miatt le kell csökkentenünk azt"

- figyelmeztetett az orvos.

Amint azt Petro  kifejtette,

az oltási kampányt mindig kedvező járványügyi helyzetben végzik, és nem a megbetegedés megugrása esetén.

Becslései szerint néhány hét van maradt a fertőzés megugrásáig.

Az idő most arany, így a lehető leghatékonyabban kell felhasználni azt. Az időt az oltáshoz kell felhasználni, és nem várni, amíg mindannyian megbetegedünk - hangsúlyozta.

Petrov szerint, ha az oltóközpontok továbbra is ilyen körülmények között működnek, szükséges lesz a magukat beoltatni vágyók tesztelése, mivel jelentősen megnő a fertőzés kockázata.

Elmondása szerint a vakcinázás előtt tesztet kell végezni. Még akkor is, ha a személy elég jól érzi magát az oltás idején. Ha a járványügyi helyzet rosszabbodik, fennáll annak a veszélye, hogy beolthatjuk azokat az embereket, akik már megfertőződtek a koronavírussal - magyarázta az orvos.

Ha valaki covidos, a védőoltás elveszíti értelmét, és további mellékhatásokat is okozhat.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek