MTI

| 2021. 08. 24. – 14:30 | Franciaország |
Egy hét után sikerült megfékezni hétfőre az idei legnagyobb franciaországi erdőtüzet, ám teljesen eloltani még mindig nem tudták. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy hét után sikerült megfékezni hétfőre az idei legnagyobb franciaországi erdőtüzet, ám teljesen eloltani még mindig nem tudták, hat út továbbra is lezárva marad – adták hírül a francia hatóságok.

A tűz az ország délkeleti részén, Var megyében múlt hétfőn keletkezett egy autópálya mellett, és szakértők szerint valószínűleg eldobott, de még parázsló cigarettavég okozhatta - írja az MTI.

A lángok 700 hektáron pusztítottak, két ember életét vesztette a tűz miatt, 14 ezret pedig ki kellett lakhelyéről menekíteni.

E hét hétfőn még mindig 400 tűzoltó dolgozott a területen, és vélhetően további egy hétbe telik, míg teljesen sikerül eloltani a tüzet.

Gyertyás léggömb okozott erdőtüzet

Eközben pedig egyetlen gyertyás léggömb miatt küzd már két napja száz tűzoltó Brazíliában a lángokkal Sao Paulo közelében, a Juquery nemzeti parknál – jelentette hétfőn az AP amerikai hírügynökség.

Brazíliában sokan előszeretettel engednek fel éjjel a levegőbe égő gyertyával léggömböket pusztán a látvány élvezetéért, ami egyébként tiltott, és bírsággal, de akár börtönnel is büntethető.

A mostani, léggömb okozta tűz vasárnap keletkezett és hétfőre a parknak már 1200 hektár növényzete vált a lángok martalékává.

Gyertyás léggömbözés gyanújával hat embert őrizetbe vettek még vasárnap éjjel, de pár órával később szabadon engedték őket óvadék fejében.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!