Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 24. – 10:00 |
A független Ukrajna első olimpiai bajnoka úgy döntött, hogy lemond ukrán állampolgárságáról. Fotó: Sports

Hirdetés

Lemondott állampolgárságról az első ukrán olimpiai bajnok; Kártérítés jár áramszünet esetén Ukrajnában; Hazahívogató Lecsófesztivál Borzsován - Nagyszerű közösségi élmény; Hogyan folyósítják a nyugdíjat szeptember 1-jétől?; Ukrajnában bezárhatják az oltóközpontokat. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. augusztus 23-án.

Lemondott állampolgárságról az első ukrán olimpiai bajnok

A független Ukrajna első olimpiai bajnoka úgy döntött, hogy lemond ukrán állampolgárságáról. Okszana Bajul ukrán műkorcsolyázó úgy döntött, hogy lemond állampolgárságáról. Ő a független Ukrajna első olimpiai bajnoka. A sportoló erről az Instagram közösségi oldalán számolt be. Elmondása szerint ez a döntés azért született, mert amerikai állampolgársága is van, ami ellentétes Ukrajna alkotmányával és jogszabályaival a kettős állampolgárságról.

Kártérítés jár áramszünet esetén Ukrajnában

A Nemzeti Energetikai és Közmű-szabályozási Bizottság úgy határozott, hogy a javítások időtartama nem lehet több 22 óránál (korábban 24 óra volt). Ezentúl 300 hrivnyát fognak fizetni az áramszünetekért. Az Unian.net közlése szerint a Nemzeti Energetikai és Közmű-szabályozási Bizottság határozata alapján a tervezett áramkimaradások nem haladhatják meg a 12 órát (korábban 24 óra volt), télen pedig a javítás ideje 8 órára csökkent - mondta el Olga Babij, a bizottság tagja. Korábban egy háztartási fogyasztó 200 hrivnyás kártérítésre volt jogosult, most ez a kártérítés 300 hrivnya összegű lesz - mondta Babij.

Hazahívogató Lecsófesztivál Borzsován - Nagyszerű közösségi élmény

A korábbi évtized közepén hagyományteremtő szándékkal szervezték meg első lecsófesztiváljukat a borzsovaiak. Jelenleg már az ötödiknél tartanak, s mind a résztvevő csapatok számából, mind a népünnepélyre kilátogatók sokaságából arra következtethetünk, hogy a falu népe mindinkább magáénak érzi a rendezvényt. Amely kicsiknek és nagyoknak ezúttal is számos szórakoztató programot kínált.

Hogyan folyósítják a nyugdíjat szeptember 1-jétől?

Szeptember 1-jétől nem változik a nyugdíjak folyósításának eljárása Ukrajnában. A Szociálpolitikai Minisztérium cáfolta azokat az információkat, amelyek szerint szeptember 1-jétől állítólag megváltoztatják a nyugdíjak folyósításának eljárását, közölte az Podrobnosti.ua. Azonban a minisztériumban emlékeztettek arra, hogy a 2021. május 26 -i, 546. számú kormányrendelet szerint 2023-ig megőrzik a nyugdíjak és a pénzbeli segélyek jelenlegi folyósításának módját.

Ukrajnában bezárhatják az oltóközpontokat

A megbetegedések megugrása miatt Ukrajnában bezárhatják az oltóközpontokat. Ukrajnában lerövidíthetik a koronavírus elleni védőoltási kampányt a koronavírus megbetegedések 4-6 hét múlva bekövetkező megugrása miatt. Ha a védőoltási központok továbbra is működni fognak, akkor a magukat beoltatni vágyóknak covid-tesztet kell csináltatniuk - jelentette ki Viktor Petrov fertőző betegségek orvosa az Obozrevatel egyik adásában.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!