MTI

| 2021. 08. 25. – 17:00

A Világbank zárolta az afganisztáni segély- és fejlesztési projektekre szánt összegeket a radikális iszlamista tálibok hatalomátvétele nyomán - közölte a nemzetközi pénzügyi szervezet egyik szóvivője.

Mélységes aggodalommal tölt el minket az afganisztáni helyzet és annak hatása az ország jövőbeni fejlődésére, különös tekintettel a nők helyzetére" - mondta az illetékes, aki szerint a Világbank a további lépéseket a nemzetközi közösséggel, illetve a fejlesztési együttműködésben részt vevő partnerekkel fogja összehangolni, írja az MTI.

A szóvivő hangsúlyozta:

az a cél, hogy az Afganisztánban kemény munkával elért eredményeket megőrizhessék, illetve tovább tudják támogatni a dél-ázsiai országban élő embereket. 

Afganisztán a világ legszegényebb országai közé tartozik. A Világbank mindeddig kiemelt szerepet játszott a fejlesztési projektek finanszírozásában. Saját adatai szerint a pénzügyi szervezet 2002-től 2021 áprilisáig csaknem ötmilliárd dollár (1500 milliárd forint) támogatást nyújtott Afganisztánnak.  

A tálibok visszatérése kapcsán Afganisztán gazdasági helyzetéről az Origo ebben a cikkében írt.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a múlt héten jelentette be, hogy felfüggeszti a dél-ázsiai országnak nyújtott pénzügyi segítségét.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek