MTI

| 2021. 08. 25. – 16:30

A nemzetről szóló tudás továbbadását nevezte a Határtalanul! vetélkedő és az azt záró Honfoglaló tábor fő céljának a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa szerdán Noszvajon.

Szilágyi Péter a Honfoglaló táborban arról beszélt a Határtalanul! vetélkedő legsikeresebb résztvevőinek, hogy csak az élővé tett tudással és annak átadásával tartható fenn a magyar nemzet, amely több mint ezeréves államisággal büszkélkedhet - írja az MTI.

Emlékeztetett: a 2010-ben indított program célkitűzése,

hogy a magyarországi közoktatásban tanuló minden fiatal legalább egyszer eljusson a magyarok lakta külföldi régiók egyikébe.

A program rendkívül sikeres, minden évben több tízezer fiatal jut el a határon túlra - mondta.

A miniszteri biztos közölte, hogy a Covid-járvány megváltoztatta a korábbi gyakorlatot, ám az online módon lebonyolított vetélkedőben most vettek részt a legtöbben.

A Határtalanul! program 2010-ben indult. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárságának tájékoztatása szerint célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes viszony kialakítása és elmélyítése az anyaországi és a külhoni magyarság között.

A program keretében magyarországi iskolák tanulói - a kormány támogatásával - osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein,

így személyes tapasztalatokat szereznek a külhoni magyar közösségekről.

A noszvaji táborban mintegy 400 fiatal és felkészítő tanáraik vesznek részt: azok a kárpátaljai, felvidéki, erdélyi, vajdasági és anyaországi középiskolások, akik a legjobbnak bizonyultak a mintegy 112 ezer diákot megmozgató Határtalanul! középiskolai vetélkedőben.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek