Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 26. – 10:30

Ukrajnában a nyugdíjasok számának növekedése és a foglalkoztatottak számának csökkenése ellenére a Szociálpolitikai Minisztérium 2022-re az indexálás több szakaszát és a különböző típusú nyugdíjemelést tervezik.

A minisztérium szerint a jövő év naptára a következőket tartalmazza:

  • január 1-jétől a csernobili katasztrófa felszámolói közül a fogyatékossággal élők nyugdíjának emelése;
  • március 10-től a mintegy 10 millió nyugdíjas időskori juttatásainak és a 80 év feletti nyugdíjasoknak, illetve a 75-80 éves nyugdíjasoknak járó kompenzációs kifizetések indexálása;
  • a nyugdíjkifizetések július 1-jétől és december 1-jétől történő újraszámítása a fogyatékkal élők létminimumának emelése kapcsán;
  • az öregségi nyugdíjminimum október 1-jétől történő újraszámítása a minimálbér tervezett emelése kapcsán.

Ezenkívül javaslatokat dolgoznak ki a nyugdíjasokra vonatkozó szociális garanciák megkülönböztetésére, figyelembe véve a munkaviszonyt - írja a fakty.ua.

Marina Lazebna szociálpolitikai miniszter elmondta, hogy a Szociálpolitikai Minisztérium azt javasolja, hogy 2022-ben a 70–75 éves nyugdíjasokat is bevonják az idősek célzott segélyezésének programjába.

Azaz a 80 év feletti nyugdíjasok számára 500 hrivnya, a 75-80 éves nyugdíjasok számára 400 hrivnya (a kifizetés október 1-jén kezdődik) összegű pótlékot kapnak.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek