Politika | 2021. 08. 26. – 10:00 |
Kersti Kaljulaid észt elnök az egyik ukrán kiadványnak adott interjújában elismerte, hogy azt tanácsolja az észt üzletembereknek, hogy ne fektessenek be Ukrajnába. Fotó: Internet

Hirdetés

Kersti Kaljulaid észt elnök az egyik ukrán kiadványnak adott interjújában elismerte, hogy azt tanácsolja az észt üzletembereknek, hogy ne fektessenek be Ukrajnába.

"Észtország elnökeként sok gazdasági diplomáciát folytatok. Ezért azt tanácsolom polgáraimnak:

kereskedjenek Ukrajnával, de ne fektessenek be oda. Mert elveszíthetik befektetését.

Volt már ilyen esetünk, amikor embereink elvesztették az itteni vagyonukat. Még akkor sem, amikor a bírósági döntés alapján vissza kellett volna kapniuk pénzüket, nem kapták vissza. Ezért nem tudom azt tanácsolni az észteknek, hogy fektessenek be Ukrajnába" - mondta Kaljulaid, akit a Korrespondent.net idéz.

Ugyanakkor hozzátette, hogy az ukrán igazságügyi reform nem bizonyítja azt az előrelépést, amelyet Európában remélnek.

Reményét fejezte ki, hogy a helyzet megváltozik.

"Remélem, hogy ez megváltozik, és nyugodtan tanácsolhatom az észteknek, hogy fektessenek be Ukrajnába is. Ez pedig azt jelenti, hogy nemcsak Észtországból, hanem a világ minden tájáról is növekedni fog a befektetések száma" - magyarázta Kaljulaid.

Észtország elnöke ugyanakkor megjegyezte, hogy értékeli Ukrajna eredményeit. Elismerte, hogy nem könnyű egyszerre végrehajtani a gazdasági reformokat és háborúzni.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!