Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 26. – 08:40 | Kárpátalja |
A programra minden olyan 18 és 36 év közötti, magyar és ukrán nyelvtudással rendelkező fiatal jelentkezését várják, akik felelősséget éreznek a kárpátaljai magyarságért. Fotó: Internet

Hirdetés

Szeptemberben a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző immár negyedik évfolyamát indítja el a Mathias Corvinus Collegium (MCC), partnerségben a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel (KMKSZ), a KMKSZ Ifjúsági Szervezetével és Bocskor Andrea európai parlamenti képviselővel.

A programra minden olyan 18 és 36 év közötti, magyar és ukrán nyelvtudással rendelkező fiatal jelentkezését várják,

akik felelősséget éreznek a kárpátaljai magyarságért, és hosszú távon saját közösségük alakítói, véleményformálói kívánnak lenni.

A négy képzési hétvégéből álló ingyenes kurzusra 2021. szeptember 20-ig lehet jelentkezni.

A Beregszászon, Ungváron, Brüsszelben és Budapesten folyó program tematikája alapvetően négy képzési elemre épül: a közügyek menedzsmentjére (kommunikációs rendszerek, közvélemény-kutatási módszertan, általános menedzsment, közkapcsolati és közösségi gazdálkodási kérdések megvitatása), különböző készségfejlesztő tréningekre (retorika, prezentációs és beszédírási képességek elsajátítása), meghívott kárpátaljai és magyarországi előadókkal, szakemberekkel való beszélgetésekre, valamint az e-learning alapú oktatásra, amelynek keretében társadalomtudományi, filozófiai, elemzési és közgazdasági ismeretekre tehetnek szert a felvételt nyert hallgatók.

A felvételt nyert hallgatók Projektfeladatban is próbára teszik magukat, amely közéleti, szakpolitikai, gazdasági vagy szociális kihívásokra reflektáló kiscsoportos feladatteljesítés jelent.  

Az érdeklődők szeptember 20-ig jelentkezhetnek a programra az MCC honlapján keresztül.

A pályázóknak háromkörös felvételire kell készülniük: az első körben a jelentkezők önéletrajzát és motivációs levelét várják a szervezők, a második fordulóba továbbjutottaknak pedig egy online, általános műveltséget mérő írásbeli tesztet kell kitölteniük.

Ezután a felvételi követelményeknek megfelelt legjobb 40 pályázó személyes beszélgetésen vesz részt, amely alapján kerül kiválasztásra a program legfeljebb 18 résztvevője.

A négy hétvégéből álló, egyenként háromnapos képzés október 29-én, Beregszászon veszi kezdetét,

majd december elején Ungváron, február elején Brüsszelben folytatódik, és május közepén Budapesten zárul. Amennyiben a vírushelyzet nem teszi lehetővé a személyes alkalmak megtartását, a képzés távoktatás formában valósul meg.

Mathias Corvinus Collegium (MCC) 

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!