Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 26. – 10:32 | Kárpátalja |
Beregszászban augusztus 25-én koncertet adott Ukrajna Hrihorij Verjovka Nemzeti Érdemes Akadémiai Népi Énekkara (Kijev). Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Beregszászban augusztus 25-én koncertet adott Ukrajna Hrihorij Verjovka Nemzeti Érdemes Akadémiai Népi Énekkara (Kijev).

A Beregszászi Aréna szabadtéri színpadon Ukrajna függetlensége 30. évfordulójának méltatásaként lépett fel a neves együttes - tudatta közösségi oldalán Babják Zoltán polgármester.

A remek, látványos előadás előtt a megjelenteket Olekszij Petrov, a megyei tanács elnöke, valamint Mikola Tiscsenko és Mihajlo Laba parlamenti képviselő is köszöntötte.

A kollektíva repertoárjának alapját az ukrán folklór, illetve más népek dalai és táncai képezik — összesen több mint ezer van ezekből.

Az előadók, szólisták és vezetők profizmusával együtt ez garantálta számára a sikert, elismerést mind országos, mind világviszonylatban.

Városunk első embere reményét fejezte ki aziránt, hogy máskor is vendégül láthatja a város a kórust,

s hogy új hagyomány teremtődik a mostani fellépéssel.

"Hálás vagyok a társulat minden tagjának, Zenovij Mihajlovics igazgatónak és mindazoknak, akik hozzájárultak a szervezéshez" - emelte ki a polgármester.

Hirdetés

  • Újabb koncert volt Beregszászban

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés