HáziPatika.com

| 2021. 08. 27. – 06:06 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Vécé lehúzásakor a kirepülő vízcseppek - és a baktériumok - akár 2 méterrel arrébb is landolhatnak, beszennyezve ezzel a fürdőszoba különböző felületeit. Ha fenn szeretnénk tartani a fürdőszoba higiéniáját, rendszeres takarításra lesz szükség. De mit is értünk rendszeresség alatt?

Ahhoz, hogy lakókörnyezetünket rendben tartsuk, időközönként takarítanunk kell. A fürdőszoba ráadásul egy rendkívül kényes terület, nem sok ember szeret ugyanis vécét pucolni, vagy penészt vakargatni a kád széléről.  A dolgunkat az is megnehezíti, hogy a különféle tárgyak és felületek nem azonos ütemben koszolódnak, így tisztításuk is máskor esedékes. Na de mikor? A webMD cikke ennek járt utána - írja a Házipatika.com.

Zuhanyzó

Tusolás után minden alkalommal töröljük át a zuhanyfülke falait egy ronggyal, hogy megakadályozzuk a penész kialakulását.

Kád

Hetente suvickoljuk ki a kádat és töröljük fel körülötte a padlót univerzális fürdőszobai tisztítószerrel.  

Törölköző, kilépő szőnyeg

A törölközőket és a fürdőszobai szőnyeget hetente mossuk ki.

Mosdókagyló

A mosdókagylót legalább hetente egyszer fertőtlenítsük - a legjobb egyébként az lenne, ha mindennap beiktatnánk a teendőink közé. 

Fürdőszivacs

A fürdőszivacsot minden egyes használat után jól csavarjuk ki, és száraz, nyitott helyen szárítsuk meg.  Kéthetente érdemes le is cserélnünk.

Vécé

Hetente egyszer jól súroljuk át és fertőtlenítsük ki a vécécsészét, és mielőtt a tisztítószert leöblítenénk, helyezzük bele a vécékefét, hogy az öblítéssel azt is átmoshassuk. A csésze külsejét is töröljük át egy szivaccsal.

Zuhanyfüggöny

Havonta egyszer a zuhanyfüggönyt is fertőtlenítsük ki.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés