Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 27. – 09:30 | Ukrajna |
A szolgáltatások adósságtörlesztés utáni visszakapcsolása megyétől függően 600-2000 hrivnyába kerül majd. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában mostantól lekapcsolják az adósok közműszolgáltatásait, mert megszűnt a karantén miatti moratórium; 100 hrivnyába kerül egy flakon buborékmentes víz a Hoverlán; Pénzügyminiszter: ne számítsanak nyugdíjra a negyvenévesek; Észt elnök: Ne fektessenek be Ukrajnába; Kuleba helytelennek nevezte Lavrov "viccelődését" az új ukrán állami ünnep fölött. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. augusztus 26-án.

Ukrajnában mostantól lekapcsolják az adósok közműszolgáltatásait, mert megszűnt a karantén miatti moratórium

Ukrajnában hivatalosan megszűnt a lakossági közműszolgáltatások tartozás miatti lekapcsolására a karantén idejére bevezetett moratórium, a szerdán hatályba lépett vonatkozó törvény értelmében. A jelentés szerint a mostani intézkedésig a karantén idején és utána 30 napig tilos volt késedelmi kamatot felszámolni és bírságolni a lakás- és közműszolgáltatások – közte a fölgáz-, villany-, vízellátás – terén felhalmozódott tartozásokért, valamint moratórium volt érvényben a szolgáltatások lekapcsolására is.

100 hrivnyába kerül egy flakon buborékmentes víz a Hoverlán

A Kárpátok legmagasabb csúcsán, a Hoverlán az egyik turista egy értékesítési pontot kapott lencsevégre, ahol drága italokat kínáltak. Ukrajna legmagasabb pontján, az Ivano-Frankivszk megye és Kárpátalja határán található Hóvár-hegyen (Hoverla) az egyik turista italkereskedelmet rögzített.  A fotót Viktor Kulik Facebook-felhasználó tette közzé. A fotóhoz fűzött megjegyzésekben leírta, hogy fél liter szénsavmentes víz 100 hrivnyába került.

Pénzügyminiszter: ne számítsanak nyugdíjra a negyvenévesek

Ukrajnában folyamatosan csökken az alkalmazottak száma, miközben a nyugdíjasok száma egyre csak növekszik. Az egyetlen kiút a tőkegyűjtő nyugdíjrendszer. A 40 év körüli ukrán generáció nem számíthat nyugdíjra - jelentette ki Szergej Marcsenko pénzügyminiszter az egyik ukrán kiadványnak adott interjújában. Véleménye szerint az ukránok számára az egyetlen kiút a tőkegyűjtő nyugdíjrendszer.

Észt elnök: Ne fektessenek be Ukrajnába

Kersti Kaljulaid észt elnök az egyik ukrán kiadványnak adott interjújában elismerte, hogy azt tanácsolja az észt üzletembereknek, hogy ne fektessenek be Ukrajnába. Ugyanakkor hozzátette, hogy az ukrán igazságügyi reform nem bizonyítja azt az előrelépést, amelyet Európában remélnek. Reményét fejezte ki, hogy a helyzet megváltozik. Észtország elnöke ugyanakkor megjegyezte, hogy értékeli Ukrajna eredményeit. Elismerte, hogy nem könnyű egyszerre végrehajtani a gazdasági reformokat és háborúzni.

Kuleba helytelennek nevezte Lavrov "viccelődését" az új ukrán állami ünnep fölött

Helytelennek nevezte Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a csütörtöki sajtótájékoztatóján Szergej Lavrovnak, az orosz diplomácia vezetőjének gúnyos megjegyzését, amelyet arra vonatkozóan tett, hogy az ukrán elnök rendeletben nemzeti ünneppé nyilvánította a Kijevi Rusz keresztségének napját. Volodimir Zelenszkij elnök augusztus 14-én, Ukrajna függetlenné válásának harmincadik évfordulóján, a Kijevben rendezett katonai díszszemlén, a tribünön írta alá a rendeletet, amelyben új ünnepnapot hozott létre: az ukrán államiságét, amelyet ezentúl július 28-án, a kereszténység Kijevi Rusz általi felvételének (i. sz. 988) napján fognak megtartani. Lavrov ezt kommentálva, nehezményezte, hogy Ukrajna "privatizálja az oroszországi keresztség napját".

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!