HáziPatika.com

| 2021. 08. 03. – 08:08

Miért érdemes több ananászt enni? A lédús gyümölcs például kiváló egészségőr - de mutatjuk a részleteket.

Az ananászról a legtöbb embernek az jut eszébe, hogy bár ízletes, kemény héja miatt elég nehézkes hozzájutni a gyümölcshöz. Pedig egészségünk jó barátjaként is számon tarthatnánk, hiszen számos pozitív tulajdonsággal bír, amelyek miatt érdemes lenne gyakrabban fogyasztanunk - írja a Házipatika.com.

Alakunk és egészségünk őre

Az ananász magas víztartalma miatt kiválóan frissít, hidratál, és még a diétázók étrendjébe is beilleszthető, ugyanis egy csészényi mennyiség, körülbelül 165 grammnyi ananász csak 83 kalóriát tartalmaz. Ebben a mennyiségben 22 gramm szénhidrát, 0.9 gramm fehérje és 0 gramm zsír található az rd.com cikke szerint. A gyümölcsben lévő bromelain nevű fehérjebontó enzim pedig zsíroldó, gyulladáscsökkentő és emésztést segítő hatású.

Állatkísérletek eredményeit figyelembe véve tudósok azt állítják, hogy az ananász rendszeres fogyasztása segíthet védeni a szívünket, illetve bizonyos rákbetegségek kialakulásának megelőzésében. Ezeken kívül immunrendszerünk erősítésében, agyunk egészségének és bőrünk szépségének megőrzésében, valamint az arthritis tüneteinek csökkentésében is hasznos lehet ez a gyümölcs.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek