MTI

| 2021. 08. 03. – 12:45 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Aláírásgyűjtést indított egy lengyelországi civil szervezet a magyar gyermekvédelmi törvény támogatására, a múlt héten kezdődött, folyamatban lévő akciót keddig több mint négy és fél ezren támogatták.

Az aláírásgyűjtést szervező lengyel életvédő társaság, az Élet és Család Alapítvány (Fundacja Zycie i Rodzina) a varsói magyar nagykövetnek címzett petícióban megállapítja: a június közepén elfogadott magyar gyermekvédelmi törvényre "az LMBTQ-körök, valamint az őket támogató kormányok", az Európai Unió és a média "a magyar kormány elleni kíméletlen kampánnyal" reagált - írja az MTI.

Az aláírók támogatásukat fejezik ki a magyar kormányzatnak,

és azt kérik, hogy ne hátráljon meg az LMBTQ-lobbi nyomásgyakorlása előtt.

Reményüket fejezik ki, hogy Lengyelországban is lehetőség nyílik majd a magyarországihoz hasonló szabályozás bevezetésére.

A petíciót a konzervatív média, köztük a DoRzeczy hetilap, a niezalezna.pl hírportál és a TV Republika hírtelevízió honlapjain terjesztik - ismertette hírportálján a varsói Waclaw Felczak Lengyel-Magyar Együttműködési Intézet.

A DoRzeczy főszerkesztője, Pawel Lisicki júniusi, Orbán bölcs lépése című kommentárjában "valódi áttörésnek és a bátorság megnyilvánulásának" nevezte a magyar törvényt. A nyugat-európai országokban egyre határozottabb a baloldali és liberális ideológia túlsúlya, annál fontosabb,

hogy akadnak politikusok, akik képesek szembeszállni ezzel az irányzattal - áll a cikkben.

"Az ilyen politikusok nem a kívülről befogadott, betanult szlogeneket ismételgető bábuk és papagájok szerepében lépnek fel a történelem színpadán, hanem erős jellemről tesznek tanúságot (...), védik az alapvető értékeket és elveket" - írta Lisicki, hozzáfűzve: ő maga éppen ezért üdvözli, hogy a magyar Országgyűlés megszavazta az Orbán Viktor vezette Fidesz által beterjesztett gyermekvédelmi törvényt.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!