Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 03. – 10:30 | Kárpátalja |
Fotó: GENIUS” Jótékonysági Alapítvány

Hirdetés

Július 26–31. között valósult meg a VI. Színjátszó tábor, amely a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola támogatásával jött létre. A tábor oktatói voltak: Gál Natália, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház színésznője, Bagu Géza, a Fóti Ökumenikus Általános Iskola drámapedagógusa és Mónus Dóra, a II. RFKMF Filológia Tanszékének oktatója, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház segédszínésze. Munkájukat 4 nevelő segítette.

A színjátszó tábor helyszínét idén is a Kárpátaljai Egán Ede Szakképző Centrum Nagydobronyi Képzési Központja biztosította.

A programra a színjátszás iránt érdeklődő 7–16 éves kor közötti fiatalok jelentkezhettek. Ezúttal 21 fiatal vett részt a színjátszó tábor foglalkozásain. Ők betekintést nyerhettek a színészmesterség sajátosságaiba és gyakorlatot szerezhettek a színpadi mozgás, beszédkészség, kommunikációfejlesztés és drámajáték terén.

A tábor július 31-én zárult a már hagyományteremtő előadással, amely az átvitt és egyenes értelmű fal fogalma köré épült. Fal, ami elválaszt tereket, fal, ami elválaszt embereket. A 21 gyermek megélt élményeiből épült fel az előadás, azokat a falakat mutatták be, melyekkel élethelyzeteikben megütköznek. Az előadás a 21 fiatal jeleneteiből készült Séra Dániel és Polyák Anita kaposvári színművészszakosok közreműködésével. Munkájukat Hetei János segédszínész és Élész Fanni, a II. RFKMF Szakgimnázium hallgatója is támogatta. A jeleneteket megelőzően a színészpalánták koncentrációs, ismerkedős és stratégia játékokkal hangolódtak a közös munkára.
Az előadásra a Kárpátaljai Egán Ede Szakképző Centrum Nagydobronyi Képzési Központ udvarán került sor, melynek sikeréhez gratulál az oktatóknak, nevelőknek és a résztvevő fiataloknak a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány.

Váradi Natália,
a program szervezője,
a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány irodaigazgatója

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 31. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés