Origo
| 2021. 08. 30. – 11:14 | USA |
Miközben Naftali Bennet izraeli miniszterelnök a két ország közötti barátság fontosságáról beszél, Joe Biden elnök lehajtja a fejét és becsukja a szemét, mintha elszundikált volna. Fotó: Internet

Hirdetés

Naftali Bennet, Izrael új miniszterelnöke a megválasztása óta pénteken találkozott első alkalommal Joe Biden amerikai elnökkel, aki a Fehér Házban fogadta a zsidó állam kormányfőjét. Miközben nyilvános sajtótájékoztatót tartottak, Biden elnök lehunyta a szemét, mintha elaludt volna.

Az erről készült videofelvételek futótűzként terjednek a közösségi médiában - írja az Origo.

A fehér házbeli sajtótájékoztatóról készült felvételeken jól látható, hogy miközben Naftali Bennet izraeli miniszterelnök a két ország közötti barátság fontosságáról beszél, Joe Biden elnök lehajtja a fejét és becsukja a szemét, mintha elszundikált volna.

Hozzávetőlegesen egy percig Bennet hiába próbált szemkontaktust teremteni Bidennel. 

Diplomáciai szempontból mindenképp botrányos, ami történt, hiszen úgy tűnik, mintha az egyesült Államok elnökét untatná az, amit a legfontosabb közel-keleti szövetségesének kormányfője mond.

A Biden védelmére kelő demokraták úgy próbálták kimagyarázni a rendkívül kínos helyzetet, hogy az elnök tulajdonképpen nem aludt el, mivel néha mozgatta az ujjait.

Azt viszont már nem igazán lehet eltitkolni a nyilvánosság elől, hogy Biden elnök nincs a helyzet magaslatán. 

Az elmúlt egy évben számos videofelvétel készült, amelyek arra utalhatnak, hogy valóban komoly problémák lehetnek azon ember szellemi állapotával, aki magánál tartja az amerikai atombombák indítókódjait. 

Ronny Jackson, Barack Obama és Donald Trump korábbi elnöki orvosa már több alkalommal beszélt arról, hogy Biden szellemileg nem friss. 

Szerinte éppen ezért az elnöknek meg kellene fontolnia a lemondását.

Ezekkel összefüggésben Donald trump korábbi elnök többször is a "sleepy Joe", azaz "álmos Joe" gúnyos jelzővel is illette utódját. 

Számos véleményformáló szerint Biden afganisztáni kudarca is összefüggésbe hozható az amerikai államfő szellemi frissességével.

Egy biztos:

az afganisztáni gyors összeomlás első számú felelőse az Egyesült Államok jelenlegi államfője, tehát Joe Biden. 

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!