MTI

| 2021. 08. 30. – 12:27 | Afganisztán |
Ismeretlen támadók rakétákat lőttek ki Kabul repülőterére hétfőn, károkról vagy áldozatokról egyelőre nem tudni. Fotó: Internet

Hirdetés

Ismeretlen támadók rakétákat lőttek ki Kabul repülőterére hétfőn, károkról vagy áldozatokról egyelőre nem tudni - jelentette a Tolo News helyi hírcsatorna.

Egyes sajtóinformációk szerint legalább öt rakétát lőttek ki a légikikötőre - írja az MTI.

A közösségi médiában egy rakétatalálat miatt lángra kapott autó képei kezdtek terjedni hétfőn, de ennek eredetiségét hírügynökségek egyelőre nem tudták megerősíteni.

A kabuli repülőtér rendelkezik rakétaelhárító rendszerrel, amelyet pár héttel ezelőtt próbáltak ki.

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője nem sokkal később arról számolt be, hogy Joe Biden amerikai elnököt tájékoztatták a támadásról, az emberek kimenekítése pedig szakadatlanul folytatódik. 

Az elnök megerősítette azt az utasítást a parancsnokoknak, hogy meg kell kettőzni az erőfeszítéseket, hogy minden intézkedést meghozzanak a terepen lévő erőink biztonságának megóvása érdekében - hangsúlyozta a szóvivő.

Vasárnap Joe Biden arra figyelmeztetett, hogy

újabb terrortámadás várható az afganisztáni főváros repülőterén,

ahol csütörtökön mintegy kétszáz halálos áldozatot követelő pokolgépes merénylet történt, amelyben 13 amerikai és két brit katona is meghalt. 

A támadásért az Egyesült Államok az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet teszi felelőssé. Az amerikai hadsereg válaszul a terrorcselekményre dróncsapást mért az Iszlám Állam állásaira a kelet-afganisztáni Nangarhar tartományban.

A támadásban a dzsihadisták két embere - terrorcselekmények tervezője - halt meg, és még egy megsebesült.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!