Kárpátinfo hetilap


| 2021. 08. 31. – 07:29 | Kárpátalja |
A Nagydobronyban vasárnap megtartott falunapnak talán korábban soha ennyi látogatója nem volt, mint most. Fotó: Kovács Erzsébet

Hirdetés

Az elmúlt időszak ko­ronavírusjárvány meg­fékezésére hozott intézkedéseinek következtében közel másfél éve kényszerű be- és elzártságra voltunk ítélve. Nem véletlen hát, hogy az enyhítések után megnőtt a közösségi rendezvények iránti kereslet. A Nagydobronyban vasárnap megtartott falunapnak talán korábban soha ennyi látogatója nem volt, mint most. A sportpályán egymást érték a sörsátrak, a lacikonyhák, a kirakodók, de körhintákból, légvárból, csúszdákból stb. is bőven akadt itt. És igazán színes kulturális és sportprogramról is gondoskodtak a szervezők.

Mint kérdésünkre Nagy Ferenc, a Nagydobronyi kistérség polgármestere elmondta, az új felállású önkormányzatnak a településen ez az első ilyen nagyszabású rendezvénye, amelyen képviseltetik magukat a társtelepülések is.

– Már bizonyítottuk, hogy az öt faluval az egyesülés után tudunk együtt dolgozni. Most be kell bizonyítani, hogy mulatni is tudunk együtt – mondta a polgármester. – Itt most minden falu képviselteti magát, a sátrak tele vannak, mindenki főzött valami finomat, úgy gondolom, hogy ma új barátságok köttetnek és még jobban megismerjük egymást.

– Milyen eredményekről lehet beszámolni a kistérség eddigi tevékenysége kapcsán?

– Minden intézményünk akadálytalanul működik. Ez már nagy eredmény. Ezen kívül alakítottunk még egy művészeti iskolát, pluszban. Fejlesztésekre is tudtunk közel egymillió hrivnyát fordítani.

– Ma hídavatás is volt.

– A Nagydobronyi Kistérség Fejlesztéséét civil szervezet még tavaly elkészült egy híddal a Felvégen, ami a Nemzeti Összetartozásunk program keretében épült, de a pandémia miatt a szponzoraink korábban nem tudtak átjönni a határon az átadó ünnepségre, ezért az átadás, felavatás csak most történt meg.

– És örömmel látjuk azokat a képes beszámolókat is a legnépszerűbb közösségi oldalon, amelyek újabb utcák aszfaltozásáról szólnak…

– A korábban megkezdett munka nem állt meg. Minden évben, amennyit tudunk, aszfaltozunk. Idén, azt hiszem, öt-hat szakaszt teszünk rendbe. Emellett van egy hatalmas projektünk, a temetőfejlesztés és -rendbetétel. A nagydobronyi nagytemetőhöz vezető utat aszfaltozzuk, ugyanolyan elven, ahogy eddig is: az emberek hozzák a kétkezi munkát, a civil szervezet pedig a hozzávalót. Ez nagyon sikeres szokott lenni. Négy szeméttárolót is építettünk, a szemetet kihordtuk, a partot feltöltöttük. A tervek szerint padokat, pihenőhelyeket is létesítünk, és már épül egy parkoló is.

– Valószínűleg arányosan fejlesztik a térség többi települését is.

– Mindenképpen. A forrásokat becsülettel elosztottuk. Közösen, ahogyan a választási program idején megígértem, minden tagközség beleszólt a fejlesztésekbe, és a legfőbb adózóknak a véleményét is kikértük. Elmondhatom, hogy példás az együttműködésünk.  

Erről a falunap programja is tanúskodott. Hisz itt a helyiek mellett Csongor, Kisdobrony, Tiszaágtelek és Dimicső műkedvelői, hagyományőrzői is színpadra léptek, megmérettették magukat sportolóik, szakácsaik is. Emellett sztárvendégek is gondoskodtak a jó hangulatról: a Kárpátalja-szerte népszerű Rapszódia vonóstrió mellett a Magyarországról érkezett Sós Fecó mulatós zenéje emelte a hangulatot.

Kovács Erzsébet

Hirdetés

  • Népünnepély Nagydobronyban
  • Népünnepély Nagydobronyban
  • Népünnepély Nagydobronyban
  • Népünnepély Nagydobronyban
  • Népünnepély Nagydobronyban
  • Népünnepély Nagydobronyban
  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 35. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés