Origo
| 2021. 08. 31. – 15:00 | Magyarország |
A múlt héten meghalt a milliárdos gyémántkereskedő, dunakiliti kastélytulajdonos, dr. Csebi Pogány Alajos. Fotó: Internet

Hirdetés

A múlt héten meghalt a milliárdos gyémántkereskedő, dunakiliti kastélytulajdonos, dr. Csebi Pogány Alajos. Most kiderült, hogy mi lesz az örökségének a sorsa.

Az üzletember életét szörnyű családi tragédiák árnyékolták be - írja a Blikk-re hivatkozva az Origo.

Első felesége és lánya egy autóbaleset áldozata lett a hetvenes évek közepén.

Pár év múlva újra megházasodott, az Aranycsapat játékosának, Lóránt Gyulának a lányát vette el, két gyermekük született, de később tőle is elvált. Tíz éve újabb tragédia érte, Attila fia Franciaországban, mindössze 27 évesen öngyilkos lett. Hazaköltözvén, hetven felett újra megnősült, mosonmagyaróvári felesége segítette a magyarországi befektetéseiben.

Dr. Csebi Pogány Alajos kalandos életéről Frei Tamás és Friderikusz Sándor is forgatott, könyvet is írtak róla: Belgiumban nősült először, apósa révén került be a gyémántszakmába. Idővel ő lett az amszterdami gyémánttőzsde elnöke, a belga és angol királyi családok udvari ékszerésze.

A rendszerváltás után hazatért: 1995-ben előbb családi kápolnát építtetett Dunakilitin (itt is temették el), majd 2000-ben négy és fél milliárdból kastélyt épített a falu határában, szállodával, golfpályával. Ezután az életét ingázással töltötte Dunakilitiben lévő és cannes-i birtoka között.

Halála óta kérdés volt, hogy a milliárdos halála után kinek az ölébe hullik az örökség. 

A Bors elérte a gyémántkereskedő özvegyét, akinek határozott tervei vannak a dunakiliti kastéllyal.

A lap munkatársa a kastélynál járt, amikor egy szlovák rendszámú luxusautó állt a kapuban: kiderült, hogy a csodaszép kastély üzemeltetője ül a kocsiban. Ő hívta fel dr. Csebi Pogány Alajos özvegyét, aki azt mondta a telefonban, hogy hamarosan megnyitja a kastélyt a nagyközönség előtt, hogy mindenki bepillanthasson az egyik utolsó magyar uraság életébe.

Mint elmondta, hamarosan hotel nyílik, étteremmel, golfpályával. 

Cáfolta, hogy örökös nélkül maradt volna a 15 milliárdos Csebi-vagyon.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!