MTI

| 2021. 08. 31. – 14:07 |
Ukrajnában a "sárga" vagy "narancs" zónákban ugyanakkor csak azok az iskolák működhetnek, amelyekben a tanári karnak legalább a nyolcvan százaléka be van oltva. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában nem teszik kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás felvételét a pedagógusoknak - erősítette meg Roman Borscs, az egészségügyi minisztérium szóvivője az UNIAN hírügynökség keddi jelentése szerint.

A szóvivő emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy amennyiben egy régiót a jelenleginél súlyosabb, akár "sárga" vagy "narancs" kategóriába sorolnak át, akkor csak azokban az intézményekben folyhat a tanítás a szokásos módon, amelyekben a tanári karnak legalább a nyolcvan százaléka be van oltva - írja az MTI.

A többiben át kell térni táv- vagy vegyes oktatási formára.

Ez szavai szerint az első intézkedés volt, amellyel igyekeznek ösztönözni a pedagógusokat az oltás felvételére önmaguk, kollégáik és hozzátartozóik egészségének védelmében. Mindazonáltal leszögezte, hogy az oltás felvétele változatlanul önkéntes és ingyenes marad. Jelenleg még Ukrajna egésze a legenyhébb, "zöld" besorolásban van.

Borscs beszámolt arról, hogy augusztus 29-ig a pedagógusok közül csaknem 890 ezren oltatták be magukat.

Ukrajnában a vasárnapi visszaesés után ismét gyorsult a járvány terjedése: keddre 1356-tal 2 286 296-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A növekmény 607-tel több az előző napiénál. Az elhunytak száma 51-gyel 53 789-re emelkedett. Eddig 2 207 490-en gyógyultak meg, miközben az aktív fertőzöttek száma csaknem ötszázzal 25 017-re nőtt.

Kórházba 470 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, míg előző nap számuk 583 volt.

Az egészségügyi tárca legfrissebb adatai szerint az oltási kampány februári kezdete óta 5 359 417-en kapták meg valamely védőoltás első, 3 722 707-en a második dózisát is a mintegy 42 millió lakosú Ukrajnában. Hétfőn 150 482 embert oltottak be az országban.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!