police.hu

| 2021. 08. 31. – 10:25 | Magyarország |
Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az ukrán sofőr ellen, aki 23 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében. Fotó: Internet

Hirdetés

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az ukrán sofőr ellen, aki 23 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információja alapján a Készenléti Rendőrség munkatársai 2021. augusztus 30-án 21 óra körül az M0 autóút Annahegyi pihenőhelyénél vezettek ki egy teherautót - írja a police.hu.

A járművet egy ukrán állampolgár vezette, abban 23 külföldi tartózkodott.

A magukat szír állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz,

az ukrán férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!