Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 04. – 10:21

Okszana Znak, a Covid védőoltások bukovinai koordinátora elmondta, hogy Ukrajnában először adtak koronavírus elleni védőoltást gyermekeknek.

Ezt a gyakorlatot a Csernyivci megyében már megkezdték.

Csernyivci megyében a vakcina első adagját négy, 13 évnél idősebb gyermeknek adták be. A Pfizer-BioNTech Comirnaty vakcinával oltották be őket - írja a Golos.ua.

Az első oltást egy csernivci illetőségű gyermek kapta meg, akit határátlépés céljából oltottak be. A többi gyermeket a Glibotszkij egészségügyi központban oltották be.

Ezenkívül a városi gyermekpoliklinikán gyermekek számára oltási pontot is nyitottak. Ám egyelőre ott nem oltottak be senkit, mivel várják a vakcinaszállítmányt - mondta a gyermekpoliklinika főorvosa, Ivan Horosenyuk.

Később a Csernyivci Megyei Állami Adminisztráció Facebook-oldalán arról számolt be arról, hogy öt 13-16 év közötti gyermeket oltottak be a COVID-19 ellen.

Kettőt Csernyivciben, kettőt Hlubovkában és egy gyermeket a Hertzben oltottak be.

Okszana Znak szerint a szülők többek között a gyermek külföldi tanulmányokra való utazása miatt döntöttek a védőoltás mellett, valamint olyan krónikus betegségek jelenléte miatt, amelyek megnehezíthetik a koronavírus lefolyását.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek