Események | 2021. 08. 05. – 12:31 |
Fotó: SZBU

Hirdetés

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai leleplezték a hamis PCR-tesztek kereskedelmi rendszerét Kárpátalján.

Az EU határához közeli járási kórház egyik orvosa szervezte meg az illegális pénzszerzési rendszert. Az utasoknak nem kellett laboratóriumi vizsgálatokat elvégezniük ahhoz, hogy negatív PCR-tesztet kapjanak.

Elég volt kifizetni a "szolgáltatás" költségét.

A vizsgálat szerint az illegális rendszer az év eleje óta működött. A kárpátaljai illető a hamis igazolásokat mind az önkormányzati egészségügyi intézményben, mind a bérelt irodában készítette. Hamis pecséttel "igazolta" őket.

A kereskedő naponta akár 10 hamisítványt adott el. Áruk a sürgősségtől függően ingadozott,

és elérte az 1000 hrivnyát.

A hamis igazolások előállítási helyszínein végzett keresési műveletek során az illetékesek számítástechnikai berendezéseket, mobiltelefonokat, az illegális tevékenységet bizonyító dokumentumokat, hamis pecséteket és eladásra kész igazolásokat foglaltak le.

Az illetékesek keresik az illegális rendszerben részt vevő egyéb személyeket. Folyamatban van a kereskedő "szolgáltatásait" igénybe vevő polgárok azonosítása is.

Az ügyben még tart a nyomozás - jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat sajtóosztálya.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy három csempészkísérletet akadályoztak meg a határőrök Kárpátalján. Mindhárom esetben a katonák a határőrségre vitték a dohányárut, melyet később átadnak az Ukrán Állami Fiskális Szolgálat (DFSZ) képviselőinek.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!