Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 05. – 10:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna tavaly két nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozott, amelyek a nemek közötti bérszakadék csökkentését célozták.

Az ukrán kormány bejelentette, hogy 2023-ra csökkenti a nemek közötti bérszakadékot.

A hivatalban többek között kidolgozták a nemek közötti bérszakadék csökkentésére irányuló nemzeti stratégia tervezetét, és a közeljövőben nyilvános vitára bocsátják azt.

Ezt augusztus 4 -én, szerdán jelentette be a Gazdasági Minisztérium sajtószolgálata - írja a Korrespondent.net hírportál.

A Gazdasági Minisztériumnál megjegyezték, hogy

Ukrajnában a nők, akik ugyanazt a munkát végzik, mint a férfiak, 18%-kal kevesebb fizetést kapnak.

"Az ukrán munkaerőpiac horizontális és vertikális nemi szegregációjának szintje az elmúlt évek bizonyos pozitív változásai ellenére továbbra is meglehetősen magas. Ennek következtében Ukrajnában nők és férfiak bérei között különbség van" - mondta Szvetlana Gluscsenko gazdasági miniszterhelyettes.

Megjegyezte, hogy a közelmúltban a munkaadók elkezdték emelni a nők béreit, azonban ez nem elég ahhoz, hogy összehasonlítsuk a férfiak keresetével.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában a nők akár 50 évesen is nyugdíjba vonulhatnak. Amint azt a törvény kimondja, korkedvezményesen vonulhatnak nyugdíjba azok, akik öt vagy több gyermeket szültek, akiknek gyermekei fogyatékossággal születtek, vagy azok, akik veszélyes iparágakban dolgoznak.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés