Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 06. – 10:00 |
Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot, hogy tárgyalást folytatott Ivan Szabadossal, a Kárpátaljai Vámhivatal vezetőjének helyettesével a kistérségünk sok polgárát nyugtalanító kérdésekről.

A vasárnapi vihar miatt áramellátás nélkül maradt az asztélyi határátkelő

— ennek következtében pedig sok órán át kellett a sorokban várakozniuk az embereknek - emelte ki városunk első embere.

Megvitatták annak lehetőségét, hogy miként lehetne szavatolni az átkelő áramellátását a hasonló helyzetek elkerülése érdekében,

például egy nagy teljesítményű áramfejlesztő beszerzésével.

Emellett az asztélyi átkelő rekonstrukciójának kérdéséről is szó esett.

Babják Zoltán kifejtette, hogy szükséges rekonstrukciókat végezni annak érdekében, hogy komfortosan szolgálják ki a polgárainkat és a más országokból érkezőket.

Ivan Szabados arról adott tájékoztatást, hogy jelenleg korrigálják e projekt dokumentációját. Egy Olhovik nevű magánvállalkozó nyerte el az Asztélyi Nemzetközi Közúti Határátkelő rekonstrukciója terv- és kalkulációs dokumentációjának több mint 1,386 millió hrivnya értékű korrekciós munkálataira kiírt tendert.

Erre három hónapot irányoztak elő, s csak ezt követően lehet hozzálátni a munkálatokhoz.

Az átkelő rekonstrukciója befejezésének határidejéről külön értesítik majd a lakosságot: azt követően, hogy választ kapnak a kérdésekre az államigazgatás felsőbb szerveitől - zárta bejegyzését a polgármester. 

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!