Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 09. – 09:52 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában minden állami szolgáltatás három hónap múlva teljesen "papírmentes" (paperless) lesz - jelentette be Denisz Smihal miniszterelnök augusztus 8 -án, vasárnap.

"Ukrajna három hónap múlva "papírmentes" rendszerbe lép.

A héten Volodimir Zelenszkij elnök aláírta azt a törvényt, amely szerint az összes közszolgáltatást online-módba kell elhelyezni. Egyetlen kormányzati szerv sem követelheti többé papíralapú igazolást, mivel minden információ megtalálható az elektronikus nyilvántartásokban" - írta Smihal, akit a Korrespondent.net idéz.

Elmondása szerint a papír nélküli rendszerre való áttérés elősegíti a nyilvános elektronikus szolgáltatások számának növelését

és ügyintézéskor minimalizálja a korrupciót.

"A minisztérium aktívan dolgozik a szolgáltatások automatizálásán annak érdekében, hogy kizárja az emberi tényező befolyását a döntéshozatalra" - tette hozzá a kormányfő.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Volodimir Zelenszkij az Ukrajna 30. fórumon kijelentette, hogy augusztus 24-től Ukrajna belép az úgynevezett "papírmentes" (paperless) rendszerbe. Zelenszkij beszélt arról is, hogy 2021-ben gyors internet-hozzáférést kíván biztosítani mindenki számára.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés