Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 01. – 09:00

Egy kistérség példás együttműködése - Népünnepély Nagydobronyban; Lavrov: Kijevben megértették, hogy a Krím kérdése le van zárva; Kiderült, mi lesz a magyar milliárdos örökségének a sorsa; Ukrán embercsempészt fogtak, 23 migráns volt a teherautóban; Fegyverkereskedőt fogtak Kárpátalján (Fotók). Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. augusztus 31-én.

Egy kistérség példás együttműködése - Népünnepély Nagydobronyban

Az elmúlt időszak koronavírusjárvány megfékezésére hozott intézkedéseinek következtében közel másfél éve kényszerű be- és elzártságra voltunk ítélve. Nem véletlen hát, hogy az enyhítések után megnőtt a közösségi rendezvények iránti kereslet. A Nagydobronyban vasárnap megtartott falunapnak talán korábban soha ennyi látogatója nem volt, mint most. A sportpályán egymást érték a sörsátrak, a lacikonyhák, a kirakodók, de körhintákból, légvárból, csúszdákból stb. is bőven akadt itt.

Lavrov: Kijevben megértették, hogy a Krím kérdése le van zárva

A Krím kérdése megoldott, mi ezzel kapcsolatban már réges-rég elmagyaráztunk mindenkinek mindent, és mindenki megértette, beleértve az ukrán vezetést – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.  A jelentés szerint az orosz diplomácia vezetője Dmitro Kuleba külügyminiszternek arra kijelentésére reagált, hogy Krím kérdése előremozdult a Krími Platform csúcsértekezlet eredményeként.

Kiderült, mi lesz a magyar milliárdos örökségének a sorsa

A múlt héten meghalt a milliárdos gyémántkereskedő, dunakiliti kastélytulajdonos, dr. Csebi Pogány Alajos. Most kiderült, hogy mi lesz az örökségének a sorsa.A Bors elérte a gyémántkereskedő özvegyét, akinek határozott tervei vannak a dunakiliti kastéllyal. A lap munkatársa a kastélynál járt, amikor egy szlovák rendszámú luxusautó állt a kapuban: kiderült, hogy a csodaszép kastély üzemeltetője ül a kocsiban. Ő hívta fel dr. Csebi Pogány Alajos özvegyét, aki azt mondta a telefonban, hogy hamarosan megnyitja a kastélyt a nagyközönség előtt, hogy mindenki bepillanthasson az egyik utolsó magyar uraság életébe.

Ukrán embercsempészt fogtak, 23 migráns volt a teherautóban

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az ukrán sofőr ellen, aki 23 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében. A magukat szír állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Fegyverkereskedőt fogtak Kárpátalján (Fotók)

Kárpátalján a rendőrség munkatársai fegyverkereskedőket tartóztattak le. A szervezőt elfogták és ideiglenes őrizetbe helyezték. Akár hét év börtönre is számíthat. Őt Munkácson, közvetlenül a fegyverarzenál eladása során tartóztatták le. A gyanúsított több pisztolyt, kést és gránátot akart eladni. A nyomozóknak sikerült megakadályozniuk a nagy mennyiségű fegyver értékesítését.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek