Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 10. – 13:26 | Ukrajna |
Az Európai Unió gyengülni fog Ukrajna nélkül, a NATO pedig veszteségeket szenved majd - jelentette be Volodimir Zelenszkij elnök. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Európai Unió gyengülni fog Ukrajna nélkül, a NATO pedig veszteségeket szenved majd - jelentette be Volodimir Zelenszkij elnök a YES Brainstorming 2021 fórumon, szeptember 10-én, pénteken.

Zelenszkij azt mondta, hogy

amerikai látogatása során nem kapott közvetlen választ Joe Biden elnöktől Ukrajna NATO-tagságával kapcsolatban.

"Nem kaptunk közvetlen álláspontot a NATO-ról. Fontos találkozónk volt, az Egyesült Államoknak hosszú távú kapcsolatai vannak Ukrajnával, úgy gondolom, hogy most jobbak, mint valaha" - mondta az ukrán államfő, akit a Korrespondent.net idéz.

Elmondása szerint Ukrajna kész csatlakozni a NATO-hoz.

"Úgy gondolom, hogy Ukrajna nélkül a NATO veszít, az EU Ukrajna nélkül pedig tovább gyengül. Ha azt szeretnék, hogy Oroszország megerősödjön, ne vegyék be Ukrajnát (az EU-ba és a NATO-ba)" - tette hozzá az elnök.

Továbbá valószínűnek tartja a teljes körű háború lehetőségét Oroszországgal. Kifejtette, hogy ha erőteljes eszkaláció tapasztalható Oroszország részéről, akkor ez a legrosszabb, ami történhet.

Véleménye szerint ez tragikus hiba lenne Moszkva számára.

"Úgy gondolom, hogy ez lesz az Orosz Föderáció legnagyobb hibája. Ezt követően soha nem lesz szomszédság az Orosz Föderáció, Ukrajna és Fehéroroszország között. Ez a legrosszabb, ami lehet, de sajnos van rá lehetőség" - mondta Zelenszkij.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!